Климатични системи

Климатичната техника все по-успешно навлиза на световния пазар, защото тя е единствена по рода си техника , която успява икономично да отоплява през студените периоди от годината,да охлажда въздуха в домовете и офисите ни в големите горещини и дори да  пречиства и освежава въздуха. Все по-широко разпространение получава и на българския пазар поради комфорта, който климатичната техника осигурява, но и чисто икономически, поради непрекъснатата динамика на цените на горивата, използувани за отопление.

Отоплението с климатик през зимата е чисто, удобно и практично, и най-важното безопасно.Няма опасност от  възникване на пожар (за разлика от други отоплителни уреди), в случай че деца или възрастни  боравят с нея. Освен това тя е единствената, която може да бъде настроена да се включи автоматично, още преди да сме се прибрали, за да намерим дома си топъл и уютен.

Приятен климат у дома и на работното място се създава чрез климатичната система и през летните жеги при това без силно раздвижване на въздуха и без опасност от настинки.

Наложително е използуването на климатична система за сървърни и компютърни помещения, където трябва да се поддържа една и съща  температура денонощно.

Нейната работа почти не повлиява отделянето на вредни емисии в атмосферата и не въздейства на глобалното затопляне.

Много е важно преди да се монтира климатик в дадено помещение, да се съобразят различни фактори-колко е голямо помещението, каква е спецификата му, колко хора ще го населяват, какво е изложението и доколко е огрявано от слънце. Извършено ли е саниране на сградата и поставена ли е качествена дограма, за да се предвиди какви топлинни загуби ще има. Какви други източници на отопление или охлаждане има  в помещението и дали на климатичната система ще се разчита основно за отопление или ще се ползува само за преходния период от годината. Съобразно това трябва да се подбере мощността и вида на климатика, дали да е ивнерторен  или обикновен.

От предпочитанията на клиента зависи и с какви екстри да бъде – има ли нужда от пречистване и йонизиране на въздуха.

На пазара на климатична техника има климатици със специални сензори за присъствие, посредством които режимът автоматично се променя при промяна на броя на хората в помещението. Сензори за пречистване  автоматично задействат функцията за пречистване на въздуха, когато той се замърси.

Модерната технология позволява автоматично да се включи климатикът и да възстанови режима си  при внезапно спиране на електроподаването. Голямо предимство на повечето климатици е и супер тихия режим на работа, който позволява почивка и спокоен сън.

Огромното разнообразие от климатичната техника, позволява да се отговори но вкуса и финансовите  възможностите на всеки клиент.

Най –съвременните климатици предлагат максимална ефективност във всяко отношение. Те са с минимална консумация на електроенергия, безшумни, елиминиращи вредните микроорганизми, вируси, бактерии и плесени. Повечето притежават и системи за меко изсушаване на въздуха при охлаждане.

Инвестирането в климатична техника позволява на всички ни да осигурим комфорт и здравословен въздух на нас и всички около нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


2 + 7 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.