Доставка на цветя за сватбеният ви ден и техните значения

Броят на цветята по светя е огромен, но има цветя които са по-специални. Това са тези използвани в сватбените букети. Тук ще ви помогна да разберете смисълът на всяко едно от тях за да можете по-лесно да направите своя избор при поръчката за доставка на цветя за вашата церемония.

Анемония – символ на очакванията, това красиво цвете може да се използва както в букетите, така и в украсата.

Жълта акация (сибирска) – тези красиви жълти цветове са символ на душевната чистота и на свързаността между булката и младоженецът.

Цветове от бадем – малко хора знаят, че те са символ на надеждата, но и на здравето, богатството, щастието, плодородността и на дългият живот.

Амарант – традиционно това цвете е символ на безсмъртието и на любовта, която никога не изгасва. Кое цвете може да бъде по-подходящо за сватбеният ден? Можете да го използвате като допълнение към букета.

Астра (богородичка, димитровче) – от дълго време това цвете се смята, че е обвито в магия. То символизира любовта и разбирателството.

Стрелиция – това цвете е толкова красиво, че обикновено се използва самостоятелно без други цветя, защото покрай него те не се забелязват. Прилича на птица в полет и символизира земният Рай.

Крем – символиката на това цвете е насочена към величествената красота. Това елегантно цвете може да придаде чарът, от който се нуждае вашият букет.

Карамфил – в зависимост от цвета му може да има различни значения. Розовият означава дързост, червеният – любов, а белият – талант.

Хризантема – името и идва от гръцки и означава златно цвете, а подобаващото му значение е богатство и изобилие.

Камелия – това елегантно и любимо цвете често се свързва с желанието и страстта, но и на дълбоката любов.

Луличка – това цвете се използва за да покажете благодарността си към човека, когото обичате.

Фрезия – едно от най-любимите цветя за сватба представя невинността и истината.

Това са някой от най-използваните цветя при направата на сватбените украси и булчинският букет. Познаването и разбирането на значението им е много важно, тъй като съм сигурен че не искате да поръчате доставка на букети, които са символ на нещастието или раздялата. Сватбените цветя трябва да са не само красиви, но и да покажат щастието, което ви носи този празник на любовта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 − = 6

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.