Рециклиране на стари коли

Старата кола за рециклиране

В период на финансова криза всеки се чуди от къде да изкара някой лев. Много хора със стари автомобили решават, че като ги предадат за скрап ще могат да запълнят някоя дупка със спечелените пари, но преди да направите това е добре малко да поразсъждавате.

Огледайте хубаво старата си кола и вижте дали не можете да свалите нещо, което ще Ви е по-изгодно да продадете на фирма за автомобили за скрап в софия, на приятел или чрез интернет. Ако колата не е много стара, но е повредена сериозно и няма смисъл от ремонт е добре да се остави в автоморга и да бъде разпродадена на части, защото това ще бъде във ваша полза и ще изкарате повече пари. Винаги има части, които може да продадете изгодно. Такива са акумулатора, CD, катализатор, спойлери, гуми и други подобни. Ако закарате колата си директно за скрап, то ще получите сума, която отговаря само на теглото на автомобила и това понякога се оказва лош избор.

Разбира се много често, колите в България са морално остарели и частите трудно могат да бъдат продадени. Тогава се налага да се разделите изцяло със стария автомобил, но пак не прибързвайте. Полезен съвет е да не се забиете в първият пункт за скрап, а да посетите всички възможни в района, в който живеете и да съберете различни оферти. След това се поровете в интернет и вижте какво се търси там, защото има много фирми, които изкупуват стари коли на изгодни цени. Обмислете спокойно всички оферти и преценете коя е най-добрата за Вас. След това е необходимо да се подготвите с нужните документи и да ги ксерокопирате. Вече сте готови да се отървете от старият автомобил и трябва да се обадите на избраната фирма за извозването или да го откарате до пункта за скрап. Цените в момента са около 0.30 лв. за килограм и ако колата Ви тежи около 1 тон, то ще вземете приблизително 300 лв. Запомнете това и никога не прибързвайте в избора си ако искате да вземете максималната сума за старата си кола.

Затова не чакайте колата Ви да изгние напълно, а побързайте да се отървете от нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 − 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.