Ландинг страница за по-добри резултати

Една целева страница като елемент от модерния уеб дизайн е неделима част от рекламните кампании, които провеждате. Тази страница известна още като ландинг страница служи за водене на трафик към нея и изпълнението на определена цел. Обикновенно това е някакво действие, което искате потребителя да извърши.

Самата страница е оптимизирана като дизайн и навигация да изпълни главната си цел, затова и тя се нарича така. Някои основни неща е нужно да се спазват при изработката на подобни страници.  Има разбира се много важни неща, но тук ще споменем само най-важните без да се влиза в подробности.

Различни варианти

Използвайте различни варианти на една и съща страница за да имате възможност да изберете най-успешния от тях. Това може стане както чрез софтуер, така и да накарате вашия дизайнер да ги изработи. След като мине определен преценете кои версии се представят най-добре и използвайте само тях.

Ландинг страницата да е опростена

При този вид страници, добре е да се спазва опростен дизайн и най-вече навигация. Така потребителя е улеснен в пътя му до съответната цел. Излишни елементи като фон и много външни линкове могат само да разсеят вашия посетител и по-този начин той да напусне страницата и да се отклони от целта. Това не трябва да се допуска, затова избягвайте подобни елементи.

Регистрационна форма

Винаги когато е възможно слагайте форма за контакт или регистрация на тази страница. Все пак вие търсите контакт с потребителя в най-общия случай. Дайте му шанс да се свърже с вас. Ако използвате такава форма, на събмит бутона сложете нещо по-атрактивно като „научете повече” отклкото да сложите просто „свържете се с нас”. По-скоро кажете защо той трябва да се свърже с вас и така ще бъде по-атрактивно.

Призива на действие

Този елемент се нарича още кол-то-екшън, което на български е преведено като призив на действие. На практика това е като подкана на потребителя да извърши нещо което вие искате. Най-главно има два вида цели, които можете да имате – да направите продажба или потребителя да се свърже с вас като остави и координатите си за връзка. На тази тема има изписани томове по чуждестранните сайтове за онлайн маркетинг,  така че по-добре е да се разгледа в отделене материал.

Оптимизация за търсачки

Освен рекламна дейност страницата ви може да се използва и за оптимизация. Не пропускайте възможността да кръстите страницата като желаната ключова дума както и вътрешните елементи на страницата трябва добре да бъдат изпипани. Така ще вдигнете и самата страница органично, а като свърши кампанията можете да я пренасочите пермаментно и да вземете натурален трафик. Някои фирми правят грешката да си оставят страниците както са без дори да дадат линк към началната си страница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 − 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.