Гост блогване

Гост блог или социална медия? Или може би и двете?

Има различни начини за привличане на трафик към вашия сайт или блог. Това могат да бъдат блогове, които предлагат гост авторство или групи в социални медии. Гост блогингът представлява публикуването на статия в чужд блог.

Гост блоговете са в полза и за двете страни. Гост блогърите получават безплатни, входящи линкове към сайта си и повече посетители, а собствениците на блога  – добро и качествено съдържание, за което не се налага да плащат. Ако искате да изградите успешна линк билдинг стратегия, гост авторството е неизменна част от нея.  Трябва да намерите блогове, които са свързани с вашата ниша. Входящите линкове, които ще получите са много важни и ще помогнат за едно по-добро класиране в индекса. Освен това ако блоговете за с висока посещаемост, вие ще получите допълнителен трафик към вас.

Много изследвания показват, че марката (бранда) е изключително важна за изграждането на добрия имидж на сайта. За да създадете един добър авторитет вие трябва да доставяте качествено съдържание и да разработите успешна линк билдинг стратегия. Като гост автор вие ще имате тази уникална възможност! С една статия вие ще може да получите качествен и релевантен спрямо съдържанието на сайта ви линк, напълно безплатно.

Социалните медии, подобно на гост блогването са един от най-ефективните начини да подобрите посещаемостта на своя блог и сайт. Просто трябва да копирате линк към сайта или блога си и да го споделите в колкото се може повече социални мрежи като Fаcebook, Google Plus, Twitter, Pintеrest, Linked In и др. Информацията ще достигне до голямо количество потребители почти без никакво усилие от ваша страна. Приоритетно е използването на  Google Plus! Забелязана е неписана тенденция за по висока класация в индекса при използаването на именно тази социална мрежа.

Запомнете, че Fаcebook, Twitter и Linked In са едни от най-големите и посещавани социални мрежи. За да улесните работата си с тях, вие може да използвате клиентски приложения като Hoot Suite. С негова помощ ще спестите много време, защото в противен случай ще трябва да се логвате във всяка социална мрежа поотделно. Насърчаването и редовната актуализация на вашата информация в тези системи ще ви донесе популярност и активност сред потребителите, а също и в интернет бизнес средите!

Всички социални медии и блогове се ползват със своите предимства. Ако съумеете да се възползвате от тях ще извлечете безгранични рекламни и парични ресурси за вашия сайт и бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 6 = 14

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.