Когато ключарят пристигне

Поискайте идентификацията на ключаря и визитната картичка. Уверете се, че информацията на визитката съвпада с името на фирмата във фактурата.

Вижте писмената оценка, която донесе ключарят, или го помолете да напише такава, преди да започне работа. Ако прогнозата не съвпада с това, което сте чули по телефона, помислете дали искате да се обадите на някой друг. Не предавайте кредитната си карта, докато не се съгласите с прогнозата.

Вижте доказателството за застраховка. Ако вашата държава изисква лиценз или регистрация, помолете да видите и това.

Покажете вашата идентификация. Легитимен ключар трябва да потвърди вашата самоличност и да се увери, че наистина притежавате имота или автомобила, преди да започнете работа.

Ако ключарят ви дава формуляри за разрешение или други документи, прочетете ги, преди да подпишете.

Ако ключарят каже, че е необходимо да пробиете ключалката си и да я смените, помислете за наемане на друг човек. Квалифициран, законен ключар е инвестирал в инструменти и образование и трябва да има уменията да отключи почти всяка врата.

Преди да платите, вземете писмена фактура, която показва името на фирмата и изброява труд, резервни части и всички такси, които ви се начисляват.

Ако услугата е била добра, запазете номера, в случай че има следващ път.

Ако имате проблем с ключар, опитайте се първо да разрешите спора с компанията. Уверете се, че действате бързо. Някои компании може да не поемат отговорност, ако не успеете да се оплачете в рамките на определен срок. Ако не можете да получите удовлетворение, обмислете да се свържете с местната агенция за защита на потребителите за информация и помощ. Можете също така да подадете жалба до Федералната търговска комисия и вашия държавен прокурор .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 4 = 7

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.