Наемане на автомобил под наем

Наемане на кола под наем

Наемането на автомобил не е евтина услуга, особено ако се прави през летните сезони, когато нашествието от чужденци е убийствено и трудно бихте се добрали до кола. За това, преди наемането на автомобил под наем е добре да се имат в предвид няколко много важни аспекта:

  1. За какво ще се използва автомобила
  2. Каква марка/модел кола да изберем
  3. За какъв период от време ще ни е необходима
  4. Каква фирма за коли под наем да изберем

За какво ще се използва

За какво ще се използва наетият автомобил е от много съществено значение за следващата стъпка. Ако ще пътуваме много, то по-добре да изберем икономичен автомобил. Ако ще го използваме за транспорт на много хора и багажи, то комби или мини-ван ще е по-добрият вариант. Ако ще е се използва за един ден, то зависи от случая за какво ще се ползва. При всички положения е добре да обсъдите вариантите и с фирмата, която ще ви отдаде автомобил под наем. Освен да ви вземат парите, те също си разбират от работата и знаят кое ще0 ви свърши работа.

Каква марка/модел кола да изберем

Вече като сме избрали за какво ще се използва автомобила, трябва да решим какъв точно да вземем. За съжаление, повечето компании не предлагат личен избор за марката и модела на колата която ще се вземе под наем, а ги разпределят по класове. Един клас съответно може да включва над 4-5 марки и модели автомобили, всеки със сходни технически характеристики или нива на оборудване. За сравнение на автомобил, можете да използвате caralyze.bg.

Избора на автомобил трябва да се обуславя най-вече според бюджета и целта за която се наема.

За какъв период от време ще ни е необходим автомобила

Периодът на наемане на колата е от съществено значение за цената която ще платите. За колкото по-дълъг период от време наемате автомобила, толкова по-ниска цена ще Ви дадат. Обратният случай е на същият принцип – колкото по-кратък период, толкова по-висока цена. При всички положения, имайте в предвид часовите диапазони, т.к. ако наемете кола в 12:00, а я върнете в 12:30 на другият ден, то rent a car компанията може да Ви таксува за два дни. Прочетете внимателно условията или договора или питайте, преди да платите.

Ако си запаите кола под наем предварително, също може да се сдобиете с някакъв процент намаление, в зависимост от периода естествено.

Каква фирма за коли под наем да изберем?

Избора на фирма трябва да се обуславя най-вече според: града в който с намирате; цените и отстъпките които предлагат; цялостното мнение за компанията – по-добре отделете 30 мин. и проучете в Интернет компанитята и вижте какви отзиви дават потребителите за нея.

Например, ако търсите кола под наем за варна, може да търсите или „rent a car varna“ или „коли под наем варна“. Филтрирате сайтовете според Вашите критерии, проучвате добре фирмите и действайте.

Публикувано от

admin

Казвам се +Ангел Евтимов и се занимавам с уеб и SEO от близо 5 години. През 2009г., заедно с двама колеги от университета основахме Уебнотайз ООД и вече 3 години не спираме да работим усърдно и да доставяме качествени услуги на нашите настоящи и бъдещи клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


2 − = 0

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.