Samsung Galaxy Note 2

Преглед на Samsung Galaxy Note II

Изцяло изработен от висококачествена пластмаса с размерите от 151×80.5×9.4 мм  Sаmsung Galaxy Note 2 се намира по средата между класически смартфон и съвременен таблет. Дисплеят му е Super AMOLED с не толкова впечатляваща резолюция от 720 x 1280 пиксела, но е цели 5.5 инча по дължина. Ако сте с малка длан трудно ще боравите с него използвайки само едната си ръка. Разбира се от Samsung са се погрижили за това и традиционната  S-Pen писалка/стилус/ е налична и при този модел. В допълнение за дисплея може да се каже че има все по разпространеното Gorilla Glass 2 покритие предпазващо от надраскване 265 ppi и 16 MB.

Традиционните две камери / предна и задна / са налични и при този модел. Задната /основна/ камера предлага 8 МР матрица с резолюция от 3264×2448 пиксела и възможност да записване на поточно видео с резолюция от 1920×1080 пиксела. Камерата е осигурена с мощна LED светкавица и множество функции като автофокус, разпознаване на лица, гео тагване, поредица от снимки и др. Предната/втора/ камера се използва предимно за видео разговори има 1.9 МР сензор и предлага добър образ на картината.

Нивото на  хардуера е една от най-силните страни на Sаmsung Galaxy Note 2. Коментарите са излишни: четириядрен процесор ARM Cortex-A9  на 1600 MHz, Samsung Exynos 4412 чип, видео карта ARM Mali-400 MP4, RAM памет от 2048 MB и 16 GB вградена.  Дали ще играете любимите си игри, ще гледате HD видео или ще браузвате в социалните мрежи, телефона няма да срещне никакви затруднения.

Каква батерия ще е необходима за да захранва огромния дисплей и мощния хардуер?  От Samsung залагат  на литиево – йонна с капацитет от 3100 mAh, което определено е  над стандартните параметри. Тя ще ви осигури  разговори до 35.00 часа, а в режим на готовност Sаmsung Galaxy Note 2 че е наличен за 40.8 дни. Ако ползвате 3G стойностите падат на: време за разговор до 16.00 часа, а в режим на готовност до 37.1 дни.

Изключително  многофункционална S-Pen писалка. С нея  освен за традиционни действия като да стартиране на икони от менюто или ръкописно текстово, тя притежава специален функционален бутон за многократно разширение на възможностите. С този бутон ще стартирате приложения , ще въвеждате бързи команди, а когато гледане на видео филм може да се възползвате от  AirView функцията, с която ще виждате допълнителна информация без да се налага да докосвате екрана. С AirView ще преглеждате  снимките в албумите си и ще четете sms без дори да ги отваряте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 + 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.