Лесни за употреба мобилни телефони

Във време, когато младежите и технологичните ентусиасти се интересуват от големината на екрана, чувствителен на допир, колко мегапиксела е камерата, с каква операционна система е мобилния телефон или дали има връзка със социалните мрежи, повечето възрастни, които познаваме (хора над 50-годишна възраст) имат много по-различни изисквания.

Те се нуждаят от мобилен телефон с големи бутони, така че да могат лесно да набират номерата, дори и без да ползват очила. Екрана трябва да дава ясна информация, да не е претрупано и да е с достатъчно голям шрифт. Опциите на менюто трябва да бъдат опростени и лесно разбираеми. За тази група хора наистина няма значение, ако телефонът няма камера, QWERTY клавиатура, безжичен интернет или приложения. За тях, колкото по-малко е сложен един телефон, толкова е по-добре.

Лесни за употреба мобилни телефони за възрастни

Моделите мобилните телефони MaxCom за възрастни хора отговарят съвсем точно на тези изисквания. Имат минимални характеристики, но това в случая е положителна черта. Те разполагат с лесни за разчитане бутони с ясен текст, по-ярък екран, номерата на дисплея се появяват в големи шрифтове, дълъг живот на батерията, както и силно звънене. Тези характеристики ги правят привлекателни за възрастни потребители.

Едно от предложенията на компанията е телефонът MaxCom MM450. Той има само основните функции, като SMS, FM радио, часовник и др. Има много силно звънене, като може да се избира от 10 налични мелодии. Има и бутон SOS, като при натискане, апаратът автоматично изпраща съобщение до зададен от вас контакт.

Другите предложения се различават основно в дизайна и някои дребни детайли във функциите. Но основните характеристики, за които споменахме вече – силно звънене, ясен екран с голям шрифт, големи бутони общо взето се припокриват. Като прибавим и ниските цени на тези модели, определено ги прави хит в сегмента мобилни телефони за възрастни.

Различните модели са с близки една до друга цена– трите предлагани модела от MaxCom са в рамките на 20лв разлика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 + 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.