Лаптоп батерии. Правилното зареждане – ключ към по-дълъг живот

Като собственик на преносим компютър всеки човек трябва да притежава достатъчно знания за различните видове лаптоп батерии. Има някои основни неща, които всеки от нас трябва да знае, за да може да съхрани издръжливостта на своята батерия за по-дълго време, както и да повиши тяхната ефективност.

На първо място лаптоп батериите трябва да се поддържат чисти и да се предпазват от високи температури, тъй като прекомерното излагане на много горещо или много студено може да съкрати техния живот, както и да окаже неблагоприятно въздействие върху тяхното функциониране. Батериите не трябва да бъдат оставен в покой за по-дълъг период от време, за да ги поддържате активни. Освен това литиево-йонните батерии за лаптоп Toshiba, Dell, Asus, HP или други, трябва да изведат от така нареченото състояние „памет ефект“. Казано с други думи, това е онова състояние, при което батерията ви може да се изключи много преди енергийната и ефективност да е достигнала 0%, а това на вас ви коства няколко допълнителни минути работа.

Ето няколко лесни стъпки с помощта, на които да се справите с тези проблеми

  1. Първо, преди да включите лаптопа към захранването, трябва да се уверите, че батерията ви е изтощена до голяма степен в интервала от 5-0%. Колкото по-малък заряд, толкова по-добре, тъй като това помага за увеличаването на работния цикъл.
  2. Втората стъпка включва свързването на лаптопа към захранващата мрежа с помощта на адаптер. Това постави началото на процеса на зареждане на лаптоп батериите.
  3. След като лаптопа е свързан към компютър, започва процеса на зареждане. Потребителите могат да получат потвърждение, дали батерията се зарежда или не от една икона, която се появява на компютъра им. Процесът на зареждане се извършва по-бързо, когато компютърът не се ползва и е изключен. Въпреки това, компютъра може да се използва, докато се неговата лаптоп батерия се зарежда.

Правилната и постоянна грижа за вашите батерии за лаптоп ще ви позволи да се радвате на по-дълготрайна издръжливост в режим на работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 9 = 12

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.