Как да съхраним нашите лаптоп батерии

В съвременния забързан и динамичен свят модерните технологии навлизат все по-навътре в живота на хората. Немислимо е да си представим ежедневието без интернет, мобилни телефони или други съвременни продукти. Най-голямо значение за живота и работата на все повече хора обаче има компютъра. Голямо удобство в живота ни донесоха преносимите компютри или т.н лаптопи. Те улесняват много работата ни и ни позволяват да ги използваме практически навсякъде. Те имат резервно захранване, което ни позволява да работим с тях в рамките на 2-3 часа, дори когато не сме вързани към електрическата мрежа. Това е възможно благодарение на батерии, които осигуряват необходимата енергия.

Тези лаптоп батерии обаче имат ограничен живот на действие и обикновено след определен период от време имат нужда от замяна. Много е важно как сме използвали нашите батерии за лаптоп. Ако сме се грижели добре за тях и сме ги щадили освен в случаите когато наистина са ни били необходими, тогава е много вероятно те да ни се отплатят с по-дълга употреба без дефекти. Ако обаче не се грижим добре за тях вероятността за дефект се увеличава неимоверно.

Има няколко основни неща, които трябва да знаем за лаптоп батериите за да ги предпазим от бързо износване:

  • Стремете се винаги да държите батерията заредена до горе. Някои от по-старите модели батерии имат т.н памет която може да намали значително времето за ползване на батерията. Ако например сте ползвали батерията на 50% и не я заредите след това тя губи тези 50% които сте използвали и вече ще издържа два пъти по-малко. Този тип батерии обаче вече не се произвеждат и се срещат само в много стари модели преносими компютри.
  • Всяка батерия си има определен брой цикли живот. Затова прибягвайте до тяхното използване само в наистина наложителни ситуации, а не защото не ви се става от дивана да включите лаптопа в контакта.
  • Ако все пак вашите батерии за лаптоп Toshiba се повредят и се налага да си закупите нови е най-добре да си ги поръчате по интернет, защото цените в онлайн магазините са най-ниски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 − = 5

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.