Видеонаблюдение – защита и сигурност

Все по-често се срещат охранителни и системи за видеонаблюдение монтирани на обществени места, в офис сгради и лични домове. Всъщност системата за видеонаблюдение може да се състой дори от една камера, свързана към записващо устройство и/или монитор.

Видеонаблюдение нормално се използва в места с високи изисквания към сигурността, като банка, казино и летище, например. Но в последно време и с намаляване на цената на подобни системи, те набират все по-голяма популярност.

Видеонаблюдение срещу престъпността

Охранителните записи са особено полезно средство в разследването на дадено престъпление или инцидент, тъй като предоставят ценна информация за разследващите органи. С тяхна помощ се идентифицират и задържат извършителите и се констатират с голяма точност извършените престъпления и нанесените щети.

Въз основа на това, системите за видеонаблюдение си спечелват славата на ефективно средство при разкриване на престъпления и осигуряване на неопровержими доказателства.

Видеонаблюдение за дома

Охранителните камери са сравнително прости устройства и могат да бъдат монтирани и използвани в домашни условия от непрофесионалист. Системите предоставят възможност за заснемане на отделни изображение с голяма резолюция (1600х1200 за повечето цифрови системи), запис на видеоклип при движение или по зададен график, както и дистанционно наблюдение през интернет или мобиле телефон. Цените на аналоговите системи за видеонаблюдение са сравнително ниски, като зависят от фактори като вид на камерите, разделителна способност, време за съхраняване на записите, възможност за дистанционно наблюдение и т.н.

С правилно разположение на охранителните камери, може да наблюдавате 16 зони от вашата къща (стаи, коридор, двор, гараж или където прецените). Може да настроите системата за видеонаблюдение да записва по зададен график. Така ще осигурите спокойствие за вас и близките ви, без да нарушавате личното си пространство.

Преди всичко е важно да определите потенциално опасните зони във вашия имот, местата, от където могат да проникнат недоброжелатели. Не купувайте система с толкова камери, с колкото сте преценили, предвидете възможност за бъдещо разширение. Избирайте външни камери, които да са устойчиви както на външни атмосферни влияния, така и на вандалски набези.

Видеонаблюдението е добро допълнение към СОТ системата, независимо дали става дума за частен имот, обществена или бизнес сграда. Инвестирането в такава система е оправдано, не само за защита на вашата собственост, но и за гарантиране спокойствието на близките ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 7 = 2

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.