Детски къщи за игра

Как да изберем детска къща за игра?

Като малки обожавахме да проектираме къщи от дъски и слама под овошките в градината на баба. Понякога доста болезнени начинания, придружени с белези и синини, но определено си заслужаваха! Днес, от безгрижни деца, ние се превърнахме в родители, които искат да осигурят същото щастливо детство на своите наследници. И какъв по-чудесен начин от това да им вземем една детска къща за игра?

Слава Богу, на пазара вече има огромно разнообразие на къщички за деца, които ще ни спестят куп работа и главоболие по измайсторяването им. Остава обаче въпросът: „Каква къщичка е най-подходяща за нашето дете?”

Видове детски къщички

Детските къщички за игра се делят на два вида – интериорни и екстериорни. Вашият избор зависи от това къде ща бъде разположена къщичката. Ако имате голям двор, екстериорните модели са отлично решение. Тук изниква и още един въпрос: „Дървена или пластмасова къща да предпочетем?”

Определено и дървените, и пластмасовите варианти си имат своите предимства. Но, ако заложите на къща, направена от дърво, е хубаво да помислите дали ще имате възможността, времето и търпението да я поддържате. Дървените конструкции изисват повече грижа, за да бъдат запазени максимално дълго от атаките на променливите климатични услoвия. Освен това, къщите от дърво са значително по-скъпи от пластмасовите и по-трудно преносими. Имайте предвид, че доста по-лесно би било да разглобите и приберете в килера една пластмасова къща, отколкото дървена.

Пластмасовите къщи от своя страна са направени така, че да издържат буйните игри на малчуганите. Те лесно могат да се превърнат и в интериорни, като всичко зависи от размера на къщата и от това на помещението, в което искате да я разположите.

Още едно предимство на къщичките, направени от пластмасов материал, е лесното им почистване. А всички ние, родителите, знаем, че чистата среда, в която играят нашите малчугани е от голямо значение. Много такива къщички може да разгледате на адрес: https://ohoboho.net/kashti-za-igra/

Ако погледнем обективно на нещата, става ясно, че дървените къщички безспорно изглеждат по-атрактивно от пластмасовите, още повече, ако са построени на дърво. Но! Освен високата им цена, която ще се наложи да заплатим, те не са толкова обезопасени и сигурни както пластмасовите. Също така, изискват целогодишна грижа и поддръжка, която за един зает родител може да се окаже голяма пречка. Ето защо, пластмасовите модели са по-евтиният и практичен вариант. В крайна сметка обаче, всичко зависи от вас и вашите предпочитания.

Информация на: https://ohoboho.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 7 = 15

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.