История с танци

Една история за танци с неочакван край – част 1

А сега реших да споделя историята от неделя вечер и понеделник сутрин. Това е една много поучителна история и се надявам грешките на главния герой да не бъдат повтаряни, нито от други нито от самия него  Всяка връзка на лица и събития не е случайна!

Неделята, която мина беше много отегчителна за нашия герой. Цял ден той седеше пред компютъра си и си губеше времето било то с филми, било с писания в интернет, гледане на клипчета с джаз балет и танци. Деня се изтърколи неусетно и настана мрак.

Беше тихо и мрачно и героя на име Димитър реши да си легне, за да си почине за идващия ден, който се очертаваше да бъде доста дълъг. Но плановете му бяха осуетени от почукването на вратата. Кой можеше да е в този късен час. Димитър се надигна и отиде да отвори. На врата седеше ниското, набито тяло на Сашо от Русия (който противно на очакванията на повечето четящи е мъж ). Димитър беше много учуден, защото не беше виждал Сашо от месеци.

Сашо обясни, че жена му е заминала за Китай за да ходи на уроци по танци и за да сме точни не какви танци а модерни и джаз балет заедно с дъщеря му която се занимава с балет от малка и сега той е сам вкъщи с 3 годишния си син. Той помоли Димитър да отиде да му прави компания, разбира не до много късно.   И Димитър бидейки човек с добра душа се съгласи.

Двамата влезнаха в големия апартамент на Сашо. Той гости Димитър със супа и уиски. Двамата седнаха и започнаха да си приказват или както Димитър би се изразил „да лющят мохабет“   И така докато сина на Саша гледаше Том и Джери, той и Димитър се напиваха бавно но сигурно. Стигна се до момента в който Сашо получи телефонно обаждане и помоли Димитър да остане за повин час със сина му. Разбира се главния герой се съгласи, но с уточнието че не е гледал деца досега и не може да издържи повече от половин час сам.

Така Димитър оставайки насаме с малкия Андрей реши че е най-добре да го сложи да си легне та да има време да гледа новото шоу по джаз балет и модерни танци давано по телевизията. Разбира се Андрей не пожела да заспи докато Димитър не легна до него, на ръба на малкото легълце, който се забиваше в гърба му. И така държейки Димитър за ръчичка малчугана заспа и главния герой се изниза неосетно, отивайки в другата стая за да си гледа джаз танците и да сърфира из Уикипедия в страниците за балет .

Така мина час и половина без проблеми, но в този момент Димитър чу рев на бебе и излезна от стаята си да види какво става. Оказа се че Андрей, този малък дявол, реве като ненормален. Димитър отиде при него и се опита да разбере какво става, но тъй като Андрей говори само китайски, комуникацията пропадна. Димитър пееше песнички, танцуваше и даваша различни играчки на Андрей за да го успокои, но без успех. Тогава той реши да вземе детето и да му пусне малко анимация и вдигайки го установи най страшното. Андрей се беше напикал! Ужас!   Ами сега? Е избор нямаше. Димитър заведе Андрей в банята, преоблече го и го занесе пак в спалнята надявайки се отново да го приспи. Този път Димитър се наложи да пее и приспивна песничка. Тъй като знаеше само една песничка той я подхвана: „Зайченцето бяало, цял ден си играало…“ и така той изпя песента, изтанцува част от джаз балета който бе гледал по телевизията най-малко 8 пъти преди Андрей да заспи.

Очаквайте продължение…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 − = 1

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.