Гипсокартон – добро решение за всеки дом

В последно време позициите на традиционното строителство започнаха да намаляват, сравнени с тези на т.нар. „сухо строителство”. Могат да бъдат изброени множество причини по този повод, но едно от предимствата на сухото строителство е с най-голяма важност – бързото и лесно преустроиване на стари сгради и помещения.

Системите за сухо строителство се състоят от няколко елемента, но основният е гипсокартона. Плоскостите са на гипсова основа и основно се използват за окачени тавани и неносещи преградни стени. На пазара се срещат няколко вида гипсокартон – обикновен, водоустойчив и пожароустойчив. Обикновения гипсокартон също е много търсен, въпреки че няма специално покритие.  Повърхността на плоскостите е добра основа за покрития от всякакъв характер – различни видоветапети, бои и други. Вследствие своята порьозност, гипсокартона е с   добра паропропускливост и е отличен регулатор на климата в стаята. Работата с плоскостите спестява ценно време и енергия на строителните работници. Друго   предимство е спазените екологични норми на производство и дълготрайността на плоскостите.

Добро решение за ремонтиране на постройки с дървен гредоред е сухото строителство. При него се избягва допълнителното натоварване на конструкцията и се избягват мокрите процеси, протичащи при традиционното строителство.  Поради отсъстващата строителна влага, само няколко часа след завършване на боядийската работа в помещенията могат да бъдат внесени мебелите и оборудването. Прилагането на пожароустойчив гипсокартон осигурява и пожарната безопастност на помещенията. Сухото строителство е много добра алтернатива за областите, в които възможността за земетресение е голяма. Когато на по-високите етажи натоварванията върху конструкцията са по-малки, се елиминира предаването на хоризонтални и вертикални натоварвания върху преградните конструкции. Добро решение за хотели, офиси и други сгради, отдавани под наем, са стените от гипсокартон, причината е, че са по-тесни от зиданата стена, водещо до спестяване на ценно място, което може да бъде отдадено под наем. За хотелите по-голямата площ може да се използва за повече на брой стаи и апартаменти, носещи печалба, както и повишаване на категорията.

Целогодишното осъществяване на системите за сухо строителство е определящо за бързото му навлизане и налагане пред традиционното, което почти не се осъществява през зимния сезон. Непрекъсваемостта на работата е определяща за сравнително бързата възвращаемост на вложените от инвеститорите средства и погасяване на взетите кредити. При създаването на нови сгради, системите за сухо строителство са също толкова добро решение, както и за вече съществуващи постройки. Преградни стени, окачени тавани и предстенни обшивки при новопостроени сгради, намаляват с повече от 20% нуждата от влагането на армировка и бетон.

По отношение на гипсокартон има много информация, но за непрофесионалистите, често пъти тя не може да помогне в решението кой вид е подходящия за техните нужди гипсокартон, какви инструменти за сухото строителство са им необходими и т.н.Ако сте търсили информация и не можете да намерите подходяща за вашите нужди, може да се насочите към склад за строителни материали. След   запитване, обучен консултант се свързва с вас и ще ви даде професионален съвет.

Системите за сухо строителство могат да намерят приложение както в новостроящи се сгради, така и във вече създадени. Всеки дом може да бъде уникален с окачените тавани, придобиващи всякакви форми, каквито сътворят архитекти и дизайнери. Разходите за отопление също намаляват за дългосрочен период.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 + = 13

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.