Бабини рецепти против мравки

Да видите мравки в къщата си е добър знак. В повечето случаи означава, че няма да ви навестят далеч по-неприятните вредители – хлебарките. Въпреки че са чисти, не пренасят зарази и в повечето случаи не предизвикват отвращение, много бързо идва момента, в който искате да се отървете от тези мили съквартиранти. Къде е проблемът? Съсипват храната ви, понякога щипят безмилостно, а и не е много приятно да ви влезе мравка в ухото, докато спите.

Знаете, че отровите за мравки няма да ви помогнат за дълго. Тези вредители са изключително адаптивни към препаратите, предлагани в магазина. Затова е най-добре да повикате ДДД фирма. Тя ще определи вида мравки и ще третира помещенията с най-ефикасните за целта препарати.

Искате да пробвате да се справите сами с проблема? Не подлагайте здравето на семейството си на риск. Препаратите против мравки, с които работят фирмите за дезинфекция, дезинсекция и дератизация са одобрени от министерството на здравеопазването, всички останали отрови са силно токсични. Бабините рецепти против мравки са по-добър вариант.

Етерични масла

Миризмата на лавандула, канела, евкалипт или мента е непоносима за мравките. Вземете едно шишенце етерично масло и капнете няколко капки в мравуняка им. Накапете и пътищата, по които сте ги виждали да се разхождат най-често. Така домът ви ще ухае прекрасно, а замаяните мравки ще се изнесат от него със скоростта на светлината.

Мента, джоджен, карамфил

Установете откъде идват мравките. Ако влизат през балкона, поставете там една саксия с мента, джоджен или карамфил и така просто им отрязвате пътя навътре. Миризмата няма да им хареса и вредителите ще си потърсят храна и подслон другаде.

Лимонов сок и оцет

Освен, че са чувствителни на миризми, мравките не обичат кисело. Възползвайте се от слабостта им. Изсипете малко лимонов сок или оцет в мравуняка и по всички пътища, по които минават и те просто ще изчезнат. За съжаление, ако се спрете на този вариант, трябва да го прилагате на всеки три дни. В противен случай вредителите ще се върнат.

Сода бикарбонат и пудра захар

Смесвате ги и ги залагате като примамка там, където мравките ходят най-често. След това е въпрос на време да изчезнат от дома ви.

Всички тези методи са безвредни за човека. Изпробвайте ги, но имайте предвид, че те невинаги действат, а колкото по-рано се обадите на ДДД фирма, толкова по-бързо тя ще реши проблема ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 8 = 11

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.