Мънимейкър и Чан спечелиха преиграванията в Световните покер серии WSOP 2011

Джони Чан и Крис Мънимейкър надделяха над своите покер опоненти Фил Хелмут и Сами Фара в безпощадни двубои, състояли се като част от програмата на Световните покер серии WSOP 2011.

Специалните преигравания се проведоха в залите на Amazon, като там присъстваше и цял екип на спортния канал ESPN, който да увековечи покер събитието.

Чан надделя над Хелмут в преиграване на основния покер турнир за 1989 година в WSOP в Heads-Up надпреварата. Въпреки, че на няколко пъти Хелмут се опитваше да се съвземе от атаките на Чан, то най-накрая стана ясно, че това няма как да стане и Чан ще спечели тази покер среща.

Финалът беше доста интересен със залог на Чан в стил All-in, като разполагаше с ръка от чифт осмици, докато Хелмут имаше К-Т. Ръка, която донесе и морално удовлетворение на Чан заради предишните му несполуки от 1989 година. Чан спечели и уважението на публиката на покер събитието, която го подкрепи изключително впечатляващо.

Следващото преиграване беше за Основния турнир в WSOP 2003 в покер дисциплината Classic Heads-Up dual. Един срещу друг тук се изправиха Крис Мънимейкър и Сами Фара.

За разлика от двубоя на Чан и Хелмут, тук играта вървеше изключително равностойно с победи в редуващи се ръце за всеки от покер състезателите. През 2003 година Мънимейкър бе само аматьор, докато Фара беше доста опитен покер професионалист, като тогава той отдаде силата на Мънимейкър едва ли не на чист късмет.

Във финалната част на турнира завръзката беше чудовищна. Двамата покер състезатели имаха чифтове, но Фара държеше по силния чифт, а двамата бяха влезли с all-in. Боговете на покера обаче, още веднъж напомниха за своето съществуване и на ривър-а Мънимейкър направи фул, който му даде страхотна преднина, както практическа, така и психическа пред неговия опонент. Няколко ръце по-късно Мънимейкър получи шанса да изпрати вкъщи Фара с К-J срещу К-Т от страна на Фара, което му спечели този изключително вълнуващ покер сблъсък.

За съжаление на Фара ще му се наложи да почака още, за да си го върне на бившия счетоводител Мънимейкър. Още покер статии.

Публикувано от

Димитър Георгиев

Казвам се Димитър Георгиев и съм копирайтър и SEO оптимизатор. Работата ми е свързана тясно и със SEO копирайтинг и Article маркетинг. Често помагам и на някои от най-големите SEO и Social маркетинг експерти в България. Имам си и собствен хейтърски блог и поддържам своя собствена Директория за статии. Съдружник съм и във фирма за продажба на интериорни решения, подови настилки и паркет - Sunrise паркет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


2 − = 1

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.