Овлажняваща козметика за тяло и лице – дали да използваме и през зимата?

Дали да използваме овлажняващи продукти и през зимата? Този въпрос си го задават много хора, защото въздуха през този сезон очевидно е много по-различен от този през останалите сезони. През лятото, всеки знае че овлажнителите със слънцезащитен екран са задължителни за да поддържаме кожата си здрава и да я защитим от повреди или изгаряния. Но зимата е друга история. Или пък не?

През зимата въздуха е по-сух заради ниските температури и метеорологичните условия. В резултат кожата изсъхва и ако не я защитите започва да се лющи и да се напуква. Напуканата кожа е доста болезнена, особено по ръцете и лицето. Лющещата се кожа е доста неприятна и често се стига до увреждане на кожата, в резултат на надраскване и на развитието на обриви. Решението е просто – използване на овлажнители, които могат да предотвратят или облекчат много от тези проблеми. Грижата за кожата през зимата изисква по-различно отношение, но това не означава че трябва да губите много от времето си.

И след казаното по-горе можем да отговорим на въпроса „Дали да използваме овлажняващи продукти и през зимата?“ Отговорът е: „Да, трябва.“ Използвайте професионална козметика за овлажняване веднъж или два пъти на ден за да сте сигурни, че кожата ви ще бъде добре защитена от изсъхване и повреждане.

Може би вече всеки от нас е убеден, че няма значени в какъв климат живее. Дори при по-мекият климат през зимата въздухът е сух, което може да доведе до кожни проблеми. Всеки път когато влагата се изпарява от кожата заради състоянието на въздуха около нас, тялото ни използва водата, която е складирана в него. Това е добре за овлажняване на кожата, но само на дневна база, тъй като може да се стигне до обезводняване на организма. Трябва да се използват дълбоко проникващ овлажнител през нощта и по-лек крем през деня, който може да бъде под вашият грим и фон дьо тен.

И ако все още стои главният въпрос за овлажняването през зимата, отговорът е – трябва да използваме козметика за тяло и лице с овлажняващ ефект не само през зимата и лятото, но през цялата година. Това е единственият начин да се предпазим от слънцето, вятъра, влажността, студа и всякакви други неблагоприятни условия, които ни предлага времето.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 1 = 7

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.