Как протича зъбното възстановяване с базални импланти?

Базалните зъбни импланти са широко разпространени към днешна дата. Това се дължи на факта, че лечението с тях преминава бързо, а крайния ефект е повече от задоволителен. За щастие на пациентите с тежка костна атрофия имплантирането минава без костозаместване, както при някои оперативни методи за възстановяване на частична или пълна липса на зъби.

Ако заложите на базални импланти, то трябва да знаете, че с тях ще можете да получите зъбни мостове и фиксирани зъби в разстояние на пет дни. Именно заради бързите оздравителни процедури и цената е по-ниска, което е от полза на страдащите от пародонтоза или пушачите, при които има реален риск от опадане на зъбите. Всичко се случва безболезнено и експресно.

За разлика от поставянето на друг тип импланти тук процедурата е по-малко травматична. Дизайнът на BOI имплантите е гъвкав и позволява те да бъдат закотвени веднага, след като бъдат извадени болните зъби. Самото интегриране се извършва в най-твърдата зъбна кост, за да получите високи резултати. С този продукт храната под протезите ще остане в миналото.

Три дни са достатъчни за пълното възстановяване на липсващите зъби. В следващите редове ще ви посочим как преминава лечението, защото искаме да ви успокоим предварително.

Ден 1 – Изваждат се болните зъби (при необходимост) и се поставят от 8 до 12 базални импланти в горната и долна челюст. Това е първата манипулация в специализирания кабинет.

Ден 2 – Поставя се метална отливка, която се понася лесно от организма ви.

Ден 3 – Интегриране на метало-керамична конструкция за горната и долната челюст

Ако сте преминали през горепосочените етапи, то вие няма начин да не се зарадвате на чаровната си усмивка. Редом с това най-после ще се храните спокойно, тъй като имплантите ще подобрят дъвкателната ви способност. Не бива да се забравя, че в сравнение с останалите познати дентални импланти, тези не изискват дълъг период от време за адаптация към устата.

Не бива да се тревожите за цената на имплантите, понеже тя е много по-ниска от тази на конвенционалните варианти. Стоматологът ще ви таксува за точния период от време на лечението, който в повечето случаи е пет дневен. По този начин пестите пари и се радвате на новите си зъби, които най-сетне ще възвърнат позадрямалото ви самочувствие.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 6 = 2

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.