Препоръки за красива тревна площ

Ако моравата ви е красива, то това ще бъде основен елемент в градината и ще ви кара да се гордеете с нея. След дългите зимни месеци, когато е имало малко слънце, моравите имат нужда от въздух и прясна енергия, за да могат да върнат наситения си зелен цвят. Седмиците, в които е имало дъжд и слана сигурно са оставили след себе си сбита, повяхнала почва и повехнала трева и мъхове. За това моравата и почвата имат нужда от сравнително внимание. Когато вече почвата е изсъхнала през пролетта, може да стартирате с програмата за оздравяване на зеленината с продуктовата гама на GARDENA.

Първото нещо, което непрофесионалните градинари би трябвало да сторят, е да извадят своите електрически косачки. Добре окосената тревна площ е изключително приятна за окото. Честотото косене е много важно също, тъй като прави тревата по-дебела и по-гъста, а моравата ви като цяло става по-силна. Градинарите, които биха искали тревните им площи да изглеждат като тревата на футболните стадиони, ще е необходимо да използват ръчни цилиндрични косачки на GARDENA, които гарантират прецизността на ножици за трева. В случай, че предпочитате по-стандартен метод към косенето, продуктовото разнообразие от косачки на GARDENA със сигурност ще има подходящия помощник за вас. Тревната площ, която се използва трябва да се коси на височина между 3 и 5 см. При декоративните треви бихте могли и да я оставите между 1 и 3 см височина.

Накрая но не на последно място, моравата ви трябва да се аерира по-добре, тъй като претенциозната трева няма да може да живее добре без осигуряване на  вода и въздух. Може да използвате електрическия аератор GARDENA, благодарение на които може да вкарате повече въздух в корените, което би направило чудеса с растенията ви. Този градински аератор извършва „пилинг” лечение на тревната ви площ. Мощният аератор много качествено премахва изсъхналия слой, изрязаните части и остатъците от мъртви растения така, че да може моравата ви пак да диша. Можете лесно да настроите дълбочината на острието между 2 до 3 мм, така че да не нараните корените на тревата. След като приключите и с това бихте могли да сложите на моравата си една солидна доза бавно освобождаващ се тор, благодарение на което нищо няма да може да попречи на гистата растителност и зеленият и цвят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 + 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.