Интериорни врати различни модели

Интериорните врати – съвети за избор и монтаж – от Борман Комерс

Разнообразието от врати е огромно в днешно време. Как можем да сме сигурни, че сме избрали точно нашите интериорни врати, как можем да сме сигурни че сме направили верния избор за нашия дом? От Борман Комерс ще се опитаме да дадем практически съвети относно правилното съхранение и монтажа на вътрешните врати за дома.

Продуктите от масив са най-скъпи естествено, но в същото време, те се превъщат в истинска декорация за дома ни, внасят в къщата магията и властта на естественото дърво. Видовете и начините на елегантната обработка и разнообразието на масивните врати са ослепителени. Тези врати ще ни служат в продължение на много години, като в същото време в случай на деформация могат да бъдат поправени.

Много от моделите на съвременните врати на изработени от композитни материали, като се най-често се използват материали имитиращи дърво (особено MDF), практически не отстъпва по красота, издръжливост и производителност на твърдите масивни врати. Но вратите, произведени от МДФ са по-евтини и освен това има по-малка вероятност да се променят в резултат на влагата. Цената на тези врати е силно зависима от дървсния фурнир, използвано за тяхната облицовка и декорация. В същото време формата на фурнира няма как да се променя вследствие на влагата, докато дава на вратата неповторим цвят и красива дървесна текстура.

Уникална портална вратаПравилния монтаж на вратите е необходимо и задължително условие за дълготрайност на експлоатацията на изделието.  Ако една врата е монтирана неправилно, според наблюденията на Борман Комерс, то това може да доведе до лоши резултати в работата и, дори и до деформация на крилото и касата. Повечето фирми, които продават врати, дават гаранция за тях, само ако те се монтират от техните монтажни групи.
Много от купувачите предпочитат масивни каси, но това не е най-добрият вариант за Борман Комерс, тъй като именно касите от масив са по-изложени на риск за промяна в линейните им размери.  Новите материали като МДФ или ПДЧ са по-добри във физическите си свойства от естественото дърво, и вече с новите видове покрития не може да бъде различена каса за врата от естествено дърво или от МДФ е произведена.

Ако вратите ще бъдат монтирани в новопостроени сгради, то задължително трябва да се уверим, че всички стени, и пода, са изсъхнали и по тях няма остатъчна влажност. При наличие на влажност врати не трябва да се поставят, защото вратите поемат влагата и се изкривяват и раздуват, без значение колко добре и качествено са произведени. Ако все пак собственика държи да се поставят вратите, то преди монтаж се препоръчва поне една седмица да престоят за аклиматизация, без да се отпечатват от оригиналната си опаковка.

Публикувано от

boresf

Врати с цени - интериорни и входни врати http://borman.biz

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 − 7 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.