Как се прави демонтаж на климатик и профилактика на климатик

Когато се наложи да се местим в ново жилище, освен мебелите трябва да премесим и климатиците си. Имаме два варианта пред нас единия да направим демонтаж на климатици сами, а другия е да наемем фирма, която да демонтира климатиците ни. Ако се наемем да правим демонтаж на климатик сами рискуваме да изпуснем фреона и тогава вече трябва да викаме фирма за климатици, която да напълни климатика с фреон. Така ако сбъркаме вместо да дадем от тридесет до петдесет лева ще дадем два пъти и отгоре за пълнене на климатика с фреон. Ако наемем фирма да извърши демонтаж на климатик си гарантираме, че каквото и да стане при демонтажа е за сметка на фирмата. Освен това монтажа на климатик в новото ни жилище ще се извърши от квалифициран персонал на фирмата.

Ако поразсъждаваме за демонтаж на климатик изглежда „проста работа”. Откачаме външното тяло на климатика. Освобождаваме тръбите и откачаме вътрешното тяло на климатика и сме готови. Същите разсъждения за това колко е просто могат да се приложат и за профилактика на климатик. Сваляме филтрите и мием филтрите на климатика и сме готови.  Да ама не това не е профилактика на климатик а просто почистване на  филтри. За да направим профилактика трябва да имаме манометри да замерим налягането на фреона и ако е нужно да допълним климатика. Освен това мерим температурата на издухвания въздух от вътрешното тяло на климатика и това вече е профилактика на климатик.

Да видим защо демонтаж на климатик не толкова „проста работа”. Преди да откачим каквото и да е трябва да съберем фреона на климатика. Това става като го пуснем на най-ниска температура с вентилатор на най-висока степен. Освобождаваме трите крана на външното тяло от капачките, които ги пазят. На долния кран слагаме манометри. Затваряме крана на по-тънката тръба, когато манометъра отчете под нулата, затваряме и крана на по-дебелата тръба. Спираме климатика и измъкваме щепсела от контакта. Освобождаваме кабелите от клемореда. Остана само да откачим външното тяло на климатика . Да освободим тръбите и вътрешното тяло на климатика.  Издърпваме пакета тръбите и с това демонтажа на климатик е завършен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 + 8 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.