Гаражни врати Хьорман – какви са основните характеристики на гаражните секционни врати?

Гаражни Врати с пълнеж от масивна дървесина тип LTH 40

Секционните гаражни врати, както се подразбира от името им се състоят от отделни секции, вместо от един цял панел, което позволява те да работят леко и гладко, особено при автоматичен режим на отваряне. Тъй като секциите са свързани с панти, те описват винаги една и съща крива при отварянето си преди да се установят в хоризонтално положение, което е успоредно на пода на гаража. Благодарение на своята конструкция, секционните гаражни врати са в състояние да решат много от проблемите на по-опростените гаражни врати с въртеливо – постъпателен ход тип „Berry”.

Едностенни гаражни врати тип LTE 40

Тези врати са идеални за повечето гаражни отвори, включително и за тези с формата на арка. Секционните гаражни врати са много подходящи, когато живеете на натоварена улица, защото можете да спрете точно пред вратата, тъй като на нея не и трябва място за отварянето, а се движи само нагоре и надолу, като се избегнат проблема при старите врати, които могат да се затворят от вятъра и да ударят превозното ви средство или вас самите. Тези гаражни врати от каталога на германският производител Хьорман имат много предимства, които се изразяват в максимално оползотворяване на отвора на гаража, а също така оставят и достатъчно височина, което е от полза при големите автомобили и джиповете. Благодарение на перфектната изолация на вратите от всички страни те защитават гаража и всичко в него при тежки метеорологични условия.

Гаражните врати могат да са с размери от 2 до 5,5 метра на широчина, като стъпката е през 12,5 сантиметра, а височината им може да бъде до 3 метра.

Стандартни характеристики

  • напълно запечатан с гумени уплътнения периметър. Дебелият шлаух в долният край обира всички неравности, а в същото време не позволява на листа, прах и други да влизат под вратата.
  • вертикално опериране – това означава, че можете да спирате автомобила си точно до вратата отвътре или отвън и пак ще можете да я отваряте и затваряте.
  • изключителна сигурност – използвайки по 5 капсулирани валяка от двете страни, които са поставени в стоманени панти и специалните заключвания в комбинация с дебелите панели ще ви осигурят защита срещу почти всякакви опити за отваряне на гаража.
  • лесна работа – благодарение на своите механизми, двигател и пружини, тези гаражни врати се движат изключително гладко, леко и тихо.
  • прахово боядисване – това е стандарт за всички врати. За външната част може да се избира из между 15 цвята на еднаква цена, дървесни мотиви като златен и тъмен дъб и палисандър или заводският ярко бял цвят (RAL 9016), а от вътре винаги е мръсно бяло покритие (RAL 9002).
  • четириканално дистанционно управление, което може да отвори вратата от разстояние 50 метра, а може да се инсталира и цифрова клавиатура.

Едно мнение за “Гаражни врати Хьорман – какви са основните характеристики на гаражните секционни врати?”

  1. Браво много добра статия.Ясно са посочени предимствата и на всеки който има питане би намерил отговор.Аз лично имах едно въпросче свързано с Хьормана,но от статията ми стана ясно.
    Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 2 = 1

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.