Рециклиране на коли

Един от доста разпространените методи на преработка на стари коли е рециклирането им. В тази статия ще ви разкажем кои са предимствата на това да се предадат коли за скрап.

  1. Ако колата ви е от старите марки Москвич, Лада, Волга, то вие имате късмет, защото те са доста по-тежки и имат повече метал, което автоматично ви носи повече пари, тъй като при предаване на колата за скрап се заплаща за метала, който ще се ползва от нея.
  2. Да, споменахме заплащане. Разбира се, че ще получите пари за това, че предавате колата си.
  3. Веднага щом се свържете с фирма за коли за скрап, се освобождавате от грижата по отношение на вашата кола. Служителите ще я вземат от адреса, който посочите и сами ще я извозят до площадките за рециклиране. Тоест – вие няма да се занимавате с това.
  4. От фирмата ще ви дадат документите, които са необходими за пред КАТ и ще отговорят на вашите въпроси.
  5. Вие ще си освободите място за нова кола, като се отървете от тази, която вече ви е непотребна. Чудесен повод са се разходите до авто-къщите.
  6. С предаването на колата за преработване вие се включвате в грижата за околната среда, тъй като рециклирането пести ресурси и замърсява по-малко природата.

Това са само някои от причините, поради които без колебание може да позвъните на фирма за изкупуване на коли. Потърсете тези фирми във вашия град, тъй като те работят на територията на дадена област с цел да се икономисват средства за транспорт.
В заключение ще ви набележим накратко по какви показатели става оценяването на колите.

В случай, че колата ви е с алуминиеви джанти, вероятно ще се оцени по-скъпо. От значение е до колко е ерозирал резервоара, колко годишна е колата и както вече споменахме по-горе – каква марка е. Всъщност най-важно е количеството черни метали в колата, а в случай, че по нея има и бронз, алуминий, мед, това също ще се отрази на оценката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 4 = 1

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.