Пренос на стоки и товари – една отговорна мисия

Бизнесът не може да чака. Времето е пари, затова изискванията към фирмите, които осигуряват пренасяне на пратки и товари се повишава с всеки изминал ден. Времето, точността на изпълнение – това се цени най-много при избора на фирма, осигуряваща експресни куриерски услуги. Обещанията, които дават куриерските служби на своите клиенти за сроковете на доставка, трябва да се спазват на всяка цена. В противен случай, клиентът просто отива при конкуренцията, това е доказан факт.

Ако не може да се разчита на една куриерска фирма, ако често пратките закъсняват или още по-зле – се губят, то тя няма да съществува дълго. Всеки, дръзнал да се впусне в куриерския бизнес и да се бори с голямата конкуренция си е дал сметка за трудностите. Най-добрите оцеляват и се борят да станат още по-добри. Затова вече има услуги от врата до врата, които пренасят пратки в рамките на града само за няколко часа. За други градове срокът на доставка е максимум един ден. Оправданието, писмото закъсня, вече не важи – това е било преди, сега за не повече от ден писмата и пратките достигат до адреса.

Бизнесът е доволен от бързината на доставка на пратки и писма, естествено, има и електронна поща, но за колетите е нужен куриер, както за стоките за износ е нужен международен транспорт. Кое предприятие може да оцелее без да изнася стоките си в чужбина? Малко са тези, които могат да разчитат само на печалби от вътрешния пазар. Стоката е капризно нещо, ако е храна, се разваля, ако са дрехи се мачкат и замърсяват. Да се транспортират стоки, които трябва да запазят качествата си до доставката, не е лесна работа. Най-големият проблем – чакане с часове по митниците няма как да бъде избегнат, но с помощта на качествени превозни средства, стоките се запазват, въпреки непредвидените забавяния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 7 = 1

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.