качествени пелети

Пелети – лесното гориво за вашия уют

Лесни за работа

Котлите за дървесни пелети обикновено работят на ток и имат автоматични механизми, които ги правят лесни за употреба. След като заредите пелетите в бункера на котлето, то автоматично подава пелети в горивната камера, където горят бавно и ефективно. Въпреки, че ще трябва да се купуват и съхраняват торби с пелети, няма да се налага да се съхраняват големи купчини дърва за огрев, така че изисквания за съхранение не са толкова взискателни като тези на печките с дърва, а и няма цепене на дърва! Само не забравяйте да съхранявате пелетите на сухо място и съхранявайте достатъчно под ръка, така че да не свършват в някоя мразовита нощ.

Лесно регулиране на топлината

Камините за дървесни пелети стават все по-популярни, и както във всеки динамичен пазар, това означава, че производителите трябва да бъдат конкурентоспособни с нови функции, за да увеличат пазарния си дял и да спечелят повече продажби. Тази конкуренция породи подобрение, така че тези камини са станали доста сложни. Например, някои модели предлагат контролни панели или термостати за стена, които ви позволяват да регулирате температура нагоре или надолу. Тези контролни панели работят точно като тези на системи за централно отопление, измерват температурата и след това настройват камината подобаващо. Колкото по-висока зададете температурата, толкова повече пелети ще бъдат включени в горивната камера и ще изгарят. Намалете от контролния панел желаната температура, и процеса на подаване на пелети се забавя.

Допълнителна поддръжка

Централно отопление, което познаваме, се управлява лесно: Настройвате термостата нагоре или надолу и сменяте филтър от време на време. Котлите на дървесни пелети не са чак толкова по-трудоемки. Вие ще трябва да поддържате непрекъснатото подаване на гориво, което вероятно означава, пълнене с пелети веднъж на ден. Това също така означава, че ще трябва да купувате пелети регулярно. Качествени български дървесни пелети произведени в Смолян от екологично чиста суровина може да закупите от фирма Green Light. В случай, че се затруднявате с намирането на пелети клас А във вашия район най-добре поръчайте пелети с добри качества, вместо да се съобразявате с наличните в местните магазини. Високото качество на пелетите ще ви спести много пари за отопление и ще направи избора ви печеливш. Котлите на дървесни пелети трябва регулярно да почистване за по-голяма безопасност и ефективност. Някои компании препоръчваме леко почистване ежедневно и по-цялостно почистване два пъти в месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 7 = 1

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.