Добри автосервизи

Добрият автосервиз доказва качествата си ежедневно

Рано или късно и най-добрият автомобил създава проблеми, които могат да се отстранят само в автосервиз. Откриването на точното място, в което човек може да остави спокойно скъпия си автомобил и да знае, че не го лъжат е доста трудно. Автосервизи има много, всички се рекламират агресивно, предлагат множество отстъпки, но клиентите вземат решение чак когато чуят добри отзиви от приятели и познати.

Когато човек избере най-сетне автосервиз, в който да остави колата си за ремонт, той винаги желае да остане в зоната за изчакване и да наблюдава какво се случва с колата му. Автосервизите, които дават възможност на клиентите си да изчакват и да наблюдават работата по колите им през стъкло или на монитор печелят много повече доверие. Те показват, че нямат какво да крият, за разлика от сервизи, в които категорично отказват на клиента да остане и да наблюдава действията на автомонтьорите.

От години недоверието на шофьорите към автосервизите се е трупало, благодарение на некоректните, които печелят, като лъжат за обема на работа и вложените части. Съвременните автосервизи се опитват да докажат, че тази практика при тях е неприложима. Те дават на клиентите си пълен отчет за извършените дейности, издават касови бележки, осигуряват части и консумативи на складови цени. Едно от първите неща, които се обмислят при изготвяне на проекта за изграждане на автосервиз е мястото, в което клиентите ще изчакват, ако пожелаят.

В най-елитните сервизи се обособява кът за изчакване, в който има стъкло към работните помещения, а отделно се поставят монитори, на които клиентът може да наблюдава конкретно работата по собствения му автомобил. Това печели доверие и показва, че автосервизът няма какво да крие и работи честно. Все пак, доверието е крехко нещо и дори и най-малкото съмнение, че има надписване на сметки и влагане на излишни консумативи е достатъчно, за да си потърси човекът друг сервиз.

Не са малко шофьорите, които поправят колите си на принципа “направи си сам”. Това е възможно за стари автомобили, но за новите коли, които са в гаранция, просто е невъзможно. Те се ремонтират само в оторизирани сервизи, иначе се губи гаранцията им. В елитните, добре уредени сервизи всичко се следи много стриктно, за разлика от кварталните гаражи, в които нищо чудно да сменят най-новите части на автомобила ви и после да ги продадат на друг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


7 − = 5

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.