Какво значи добър уеб дизайн?

Добрият уеб дизайн се познава по оформлението на сайта, неговите цветове и правилния подбор на изображения. Не трябва да се прекалява с анимации, FLASH, яркост и прочие, тъй като това може да подразни потребителите и да ги накара, да кликнат върху хиксчето за излизане от дадената страница.

Уеб дизайнът е широко понятие, което обхваща, както визията на сайтовете, така и тяхната функционалност. Подредбата на бутоните, правилното използване на банерите и разпределението на входящи и изходящи връзки също е от значение. Термините content, link building, SEO, social signals и прочие принадлежат към дизайна ви.

Заглавията и подзаглавията на публикациите във вашия сайт, трябва да бъдат правилно структурирани. С други думи използвайте подчертаване, удебелен шрифт, h1 и h2 тагове, описания и прочие. Форматирането е изключително важен процес, който допринася за ефективния уеб дизайн.

Едно от нещата, на които е нужно да отделим повече време е навигацията на сайта ни. Разделете страниците на секции или категории, нека всичко бъде подредено по смисъл, без да се разхвърля информацията. В страницата за нас сложете историята на фирмата или дейността ви, а останалите разделете на тематично съдържание.

Никога не пропускайте да сложите контактна форма. Хората искат да ви зададат въпрос свързан със сайта, така че осигурете им лесен начин за комуникация с вас. Вие ще прецените, дали въпроса е искрен или с цел spam. Бъдете внимателни, защото в интернет пространството съществуват доста недоброжелателни потребители пишещи коментари само с рекламна цел.

Създаването на уебсайтове неминуемо минава през познаването на Html, PHP, Java, SQL и други. Въпреки всичко не е нужно да сте програмист, за да имате сайт с гъвкав уеб дизайн. Последният може да се постигне и посредством използване на така наречените CMS (Content management systems) или системи за управление на съдържанието.  Такъв тип системи са WordPress, Joomla, Drupal и десетки  подобни.

В обобщение

Ако обаче не се справяте сами, имате шанс за платени услуги за уеб дизайн от Glide Design. Реализирайте лични или фирмени проекти в интернет срещу наистина ниска цена. Вижте сайта на горните редове, където сме показали и портфолио на по-голямата част изработени сайтове от фирмата ни. За повече информация използвайте дадените в сайта адреси. Всичко хубаво и успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 − = 2

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.