Маски за лице обещават красива кожа

Едно от нещата, които всяка дама притежава в шкафа си е маска за лице. Истината е, че ние не посягаме всеки ден към нея, но я държим, за да поддържаме кожата си красива и здрава. Изважда се обикновено през почивните дни, когато имаме време да релаксираме и отпочиваме качествено.

На първо място е добре да се избере маска за лице според вида на кожата ви. Погрешно е разбирането, че пилинг маската се използва единствено при мазна кожа, а хидратиращата само за суха. Всяка кожа се нуждае от изолиране на т.нар. мъртви клетки, както и от задължителната хидратация. В тази статия ще ви въведем в различните маски, тъй че да подберете най-точната за нуждите ви.

Пилинг маски – дълбокопочистващи

Тяхната основа е хума, което се знае от повечето представителки на нежния пол. Смесена е и с други съставки според типа на кожата ви. Нанасянето става на сухо и чисто лице, а след 15 минутен престой се отмиват с хладка вода. Употребата на този вид маска цели да почисти порите ви и в същото време да избистри тена.

Пилинг маска за лице може да бъде гелообразна и прозрачна текстура, която да нанесете пак върху чисто и сухо лице, както споменахме по-горе. След изсъхване на маската я отлепяте и оставяйте мъртвите клетки в миналото. Така вашата кожа става сияйна и красива за ваша радост.

Имайте предвид, че този тип маска за лице трябва да се употребява само един път в седмицата, защото има риск от пресушаване на кожата. Веднага щом свалите пилинг маската се препоръчва използването на хидратиращ крем за лице.

Освежаваща маска за лице

При положение, че кожата ви изглежда изнемощяла и имате загуба на естествен блясък, то явно се нуждаете от максимално количество свежест. Освежаващите маски обикновено са гелообразни и притежават действие на охлаждане. По стандарт те съдържат екстракти от плодове, изглаждащи кожата и правещи я по-сияйна от всякога.

Освежаващата маска за лице не засъхва бързо, а постепенно попива в кожата. Това предразполага да ги употребявате вечер, от сорта на нощните кремове. Сутринта след събуждане ви очаква много приятна изненада.

Хидратираща маска

Целогодишната поддръжка на добре хидратирана кожа, е съществено важен фактор. Редом до пиенето на вода и приложението на кремове за лице, е добре да обърнете внимание и на подходящите хидратиращи маски. Най-често срещаните от тях имат съдържание на витамини Е и B5 познат още като пантенол. Другите използвани съставки са алантоин, глицерин и няколко вида растителни екстракти.

Вие може да разчитате на хидратираща маска за лице през зимата и лятото. В горещите дни нанасяйте маската по-често, като например два или три пъти седмично, за да си набавите изгубената влажност. През другия период от време е достатъчно нанасянето веднъж на седмица, но се съобразете с типа на кожата ви. Вярваме, че сме били от полза на потребителите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 + = 6

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.