ходене на токчета

Научете се да ходите на високи токове

Няма спор, че високите токове са наистина едни от най-добрите приятели на жените – прави ни по-високи, по-слаби и ни дава една или пък няколко идеи повече самочувствие, кара ни да се усмихваме повече.. Ето защо е необходимо да знаете как да ходите, когато сте обули високи токове, тъй като неведнъж сте засичали наистина смешни и засрамващи женското съсловие походка.

Изберете чифт, който обичате

Много по-лесно е да се учите да ходите на токчета, които обожавате, нали? Ако се притеснявате да започнете върху токове, които са наистина много високи, по-добре избирайте в началото модели с по-ниски токове. Особено ако досега сте се разхождал с маратонки – ще бъде тежко, наистина!

Сядайте често

В началото ще боли, наистина. Ето защо не трябва да се притеснявате да сядате когато и където имате възможност. По този начин давате време за почивка на краката си. Още един съвет – сядайте, но в никакъв случай не се събувайте, тъй като това ще „настрои” ходилата ви на вълна за истинска почивка, а това ще направи обуването после по-болезнено.

Работете с цяло тяло

Носенето на висок ток е упражнение и изживяване за цялото тяло. Отпуснете коленете и бедрата, стегнете корема, дръжте раменете изпънати назад и главата вдигната високо. Сега вече ходите като модел, обзалагам се!

Малки стъпки

Високият ток автоматично прав разкрача ви по-малък от обикновено, затова правете по-малки стъпки. Така ще ви бъде по-лесно. А ако сте тръгнали за работа просто излезте няколко минути по-рано, за да компенсирате.

Пети-пръсти

Това е едно от нещата, които ще ви помогнат много. Първо стъпвайте на самия ток и след това на пръстите. Обратната комбинация би била почти невъзможна и вероятно смешна отстрани, както и ако се стремите да стъпвате с двете едновременно. Изключенията – винаги ги има, са когато се качвате или слизате по стълбите. Там трябва да мобилизирате първо предната част на стъпалото. И още един съвет – използвайте перилата на стълбите, не рискувайте излишно.

Практика, практика, практика

Единственият начин да се усъвършенствате в това изкуство (знаете, че си е вид изкуство направо) е да практикувате възможно най-често. Носете ги винаги когато имате възможност. Започнете в началото на места и събития, които са близо до дома и  за малко часове, а след това увеличавайте докато не се превърнете една  богиня на високите токове.

Носете удобни дрехи

Не забравяйте и много важното правило – да носите удобни дрехи, които дори ви помагат в носенето на токчета!

Публикувано от

dob4o

Казвам се Добри Панов и поддържам професионален блог с качествени статии, сред които и такива за платени софтуерни програми, както и споделям информация за качествени хранителни добавки в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


7 + = 11

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.