Групово пазаруване

Какво са сайтовете за групово пазаруване

Ако се опрем на това какво значи групово пазаруване според Wikipedia, то ще разберем, че това са места в интернет пространството, където търговците предлагат своите стоки или услуги с намалена цена от 50% до цели 90%. Преди да започнете да клатите глава неодобрително и невярващо, ще Ви поясним как точно е възможно това и какво всъщност представляват големите сайтове като Ofertini.com.

Ако се нуждаете от голямо количество дрехи и ги закупите на едро от един търговец, то ще получите и голямо намаление при покупката си на едро. Принципът на тези сайтове за групово пазаруване е приблизително същият. В него се публикуват оферти с намаление на различни търговци, като сайта осигурява реклама на стоките им в сайта си, които се виждат от много потенциални клиенти. Вие си харесвате някои продукт и го купувате. Едновременно с Вас обаче са харесали дадената стоки и други потребители, като те също я купуват. Така Вие оформяте група, която пазарува една услуга или продукт от един търговец.

Търговецът съответно предварително е посочил броя на групата, тоест колко хора трябва реално да закупят предлаганите оферти с намаление. След като поръчката е платена, Вие получавате ваучера си на е-мейла.

Съществуват и сайтовете агрегатори. В тях се предлагат намалени стоки от различни сайтове за групово пазаруване. Подобен шопинг портал е Ofertini.com. Ползите за търговците от подобни места в интернет пространството са много, но основната е една, а именно намирането на много нови клиенти за кратко време и то без да се налага да плащат за реклама.

С развитието на Интернет търговията, беше съвсем логично да се появят подобни сайтове, които да улеснят максимално клиентите и търговците. Ползите са много и за двете страни, но и за самите сайтове за групово пазаруване.

Публикувано от

admin

Казвам се +Ангел Евтимов и се занимавам с уеб и SEO от близо 5 години. През 2009г., заедно с двама колеги от университета основахме Уебнотайз ООД и вече 3 години не спираме да работим усърдно и да доставяме качествени услуги на нашите настоящи и бъдещи клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 3 = 2

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.