На спа хотел във Велинград

България е страна, която изобилства от природни дадености. От синьото море до белите върхове на планините. От кристалният въздух до лечебните билки. От ароматния мед до вкусните плодове, от лечебните кални бани до уникалните термални извори. Всички тези неща придават на страната ни образ, които е все по—търсен сред чуждестранните туристи. Много хора избират България, като туристическа дестинация не само заради красотата на ландшафта, а и заради лечебните свойства на много от природните блага. Много популярно е, например, използването на лечебна кал за подобряване на общото състояние на кожата. Също така има хора, които се доверяват на лечебните билки и ги използват за лечение на болести или приготвят от тях домашни маски за коса и тяло.

Най—популярен сред тези алтернативни методи за лечение, обаче, си остава балнеолечението, което е познато по нашите земи от незапомнени времена. В днешно време, така наречените, Спа процедури набират все по—широка популярност. Доказано е, че минералните води в България съдържат всички полезни минерали. Благодарение на тях водата ефективно спомага за лечение и профилактика на много болести. Сред тях са анемии, кожни, неврологични и гинекологични заболявания, заболявания на опорно—двигателния апарат и сърдечно—съдовата система. Честото къпане в термалните води (през около 3-4 месеца) спомага за отделянето на вредните токсини и за намаляване на наднорменото тегло.

На—големият и известен балнеологичен курорт в страната е Велинград. Там съществуват множество малки и големи Спа хотели, които предлагат на гостите си пълен набор от Спа процедури и Уелнес терапии. Посетителите на тези хотели могат да са сигурни, че ще бъдат гостоприемно посрещнати и обслужени по най—добрият начин.

Едно от местата, на които можете да се отдадете на почивка във Велинград спа е пет звездният MAXI Спа Хотел.
Там екипът от професионалисти се грижи индивидуално за всеки един от гостите, като му предоставя наистина качествено обслужване. Спа центърът на хотела е модерно оборудван. Има басейни, сауни и парни бани, зализа релаксация и др. Можете, също така да се възползвате от услугите на професионалните масажисти и да подарите на тялото си класически масаж, масаж с вулканични камъни, мед, шоколад и много други. В MAXI Велинград хотел има още фитнес, конферентни зали, голяма механа с традиционна българска и световна кухня, лоби бар и детски кът.

Сред големите спа хотели Велинград се нарежда още Спа хотел „Елбрус“. Той разполага със закрит 12-метров солен минерален басейн с джакузи, турска баня, парна баня, инфрачервена сауна, финландска сауна, солариум, многообразие от вани и масажи, както и фитнес зала.

Всички планински хотели в района са готови да ви посрещнат по всяко едно време на годината и да предоставят на Вас и вашите семейства една незабравима и ползотворна почивка във спа хотел Велинград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


5 − 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.