Лаптопи Lenovo ThinkPad T-серията

T-серията лаптопи от линията ThinkPad е представена за пръв път от IBM през 2000 г. Основната идея при разработката на тези лаптопи е да са подходящи за потребители, работещи в различни мрежи и различни среди. В резултат на това се появява IBM Embedded Security Subsystem, първият чип за сигурност в света. От момента на създаването си T-серията лаптопи ThinkPad е предназначена да осигури баланс между скоростта и мобилността. През следващите няколко години IBM създава едни от най-успешните и новаторски лаптопи за времето си, докато през 2005 г. излизат моделите ThinkPad T43 и T43p, които са последните лаптопи от T-серията, произведени от IBM. Същата година Lenovo придобива компютърното подразделение на IBM, но T-серията лаптопи ThinkPad продължава да съществува и да се развива от Lenovo. През февруари 2006 г. Lenovo лансира моделите T60 и T60p. Въпреки че са конструирани и произведени от Lenovo, тези лаптопи все още носят логото на IBM. През 2007 г. при моделите T61 и T61p логото на IBM вече липсва, за сметка на добре познатото днес лого на марката ThinkPad. Тези модели са и първите лаптопи от T-серията, при които е приета резолюцията за широк екран като основна опция, въпреки че традиционният 4:3 формат на екрана също е наличен.

След лансирането на моделите Т400 и Т500 през юли 2008 г., Lenovo преустановява обичайното именуване на лаптопите от линията ThinkPad и преименува T-серията лаптопи със суфикс “p” (напр. Т61р) във W-серия. Замислени от Lenovo като подвижни работни станции, W-серията лаптопи се превръща във водещата серия за ориентирани към производителността лаптопи на компанията. T-серията на ThinkPad от своя страна остава главната линия лаптопи Lenovo, целяща се в корпоративните потребители и компании.

През 2010 г. излизат моделите лаптопи T410, T510 и Т410s, последвани през 2011 г. от T420, T520 и T420s. През юни 2012 г. излиза и T430, последният засега модел от Т-серията на ThinkPad.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 − = 7

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.