Смяна на вертикални щрангове в София от Vik-Sofia.eu

Смяна на вертикални щрангове – какво знаем и какво не

Вертикални щрангове са онези тръби, които тръгват от хоризонталните щрангове в мазата и достигат до всеки отделен етаж и апартамент в една сграда. Именно те носят студената и топлата вода, която използваме. При запушване на тръбите именно от тук водата преминава много бавно и трудно, особено докато достигне до живеещите на високите етажи. А ето и няколко важни момента, които знаем и няколко важни неща, за които не сме чували.

Неща, които знаем за смяна на щрангове

Нещата, за които имаме информация са сравнително малко, като дори и опитните специалисти много често не могат да разберат какво е реалното състояние на тръбите докато не се стигне до тяхната реална подмяна. Но все пак ето какво знаем със сигурност и е добре да имаме предвид.

Тръбите периодично трябва да се подменят

На всеки 10 – 20 години щранговете трябва задължително да се подменят с нови. Това означава, че ако живеете в двадесет годишен блок и ако до сега подобна подмяна не е извършвана, то най-вероятно е дошъл подходящия момент за това.

При нужда от подмяна може да се действа локално

Ако считате, че е нужна подмяна само на една тръба, то ремонтът може да се извърши само на една от тръбите, например на тази, по която преминава топлата вода. Освен това, подмяната на тръба не е задължително да засегне и цялата сграда. Това при всички положения може да се извърши и на самия етаж, на който живеете и можете да го направите в момент, в който извършвате някаква по-сериозна ремонтна дейност на своя дом.

Неща, които не знаем при подмяна на вертикални щрангове

За смяната на вертикалните щрангове се говори много повече, отколкото се знае всъщност. Истината е, че не знаем дори и някои основни неща за тях. Ето и няколко примера, които са от голямо значение.

Не знаем дали тръбите са вече запушени

Едно от най-важните неща, които трябва да знаем, но няма как да разберем дали са се случили или не е, че дали тръбите са вече запушени. Обикновено запушването става постепенно и когато това се случи топлата вода достига до нас по-бавно и така плащаме като за топла дори и за студената вода, което протича преди топлата да достигне до нашия етаж. А ако запушването е сериозно, тогава това се случва доста бавно.

Не знаем с какво качеството е водата, която достига до нас

Сериозен проблем при запушените от варовик и други наслагвания тръби е, че това занижава и качеството на водата, която достига до нас. Понякога качеството на водата може чувствително да се понижи, но това ние няма как да разберем. Единственият начин да го предотвратим е като сме сигурни, че тръбите са в пълна изправност.

Не оставяйте нещата на случайността и потърсете добър водопроводчик в София, които да се погрижи за всеки тип аварийни или планирани ВиК ремонти във вашия дом, вила, офис или сграда!

Публикувано от

Димитър Георгиев

Казвам се Димитър Георгиев и съм копирайтър и SEO оптимизатор. Работата ми е свързана тясно и със SEO копирайтинг и Article маркетинг. Често помагам и на някои от най-големите SEO и Social маркетинг експерти в България. Имам си и собствен хейтърски блог и поддържам своя собствена Директория за статии. Съдружник съм и във фирма за продажба на интериорни решения, подови настилки и паркет - Sunrise паркет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 7 = 1

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.