Обезщетение от застраховател

Какво трябва да стане, че да вземем обезщетение при ПТП

Понякога колкото и добре да живее, на човек му се налага на преминава през неприятности. Това далеч не бива да ви притеснява, когато няма сериозно пострадали от тях, а да не говорим и за жертви.

Помнете, че всяко физическо нараняване рано или късно преминава. Понякога, моралните травми са много по-големи от тези, нанесени върху физиката на човек.

Най-голямото психологическо предизвикателство, през което човек трябва да премине, е да приеме, че е паднал в жертва на несправедливостта. Масовото мнение е, че в България е нещо нормално човек да се чувства подтиснат дали от застрахователи, дали от различни други институции.

Zastrahovan.eu е на страната на невинния, който почти винаги става жертва на колаборацията между бюрокрация и стремеж на застрахователите да не дадат пълния размер на обезщетението. В тези моменти имате нужда от стабилен, знаещ, можеш и вдъхващ респект адвокат, който познава сферата и разбира ситуацията, в която се намирате.

Какво е нужно, за да се възползвате от опцията си обезщетение

Преди да се каже каквото и да е във връзка с темата, трябва да се спомене това, че всяко пострадало лице има право да изисква обезщетение от застрахователя на страната, носеща вина в ПТП-то. В състава на пострадалите се включва: водач, пътник, пешеходец, както и всеки участник в движението, който е пострадал по една или друга причина.

Ако има смъртен случай, то тогава преките близки на починалото лице (съпруг/а, деца и дори осиновени деца) имат право да потърсят обезщетение заради негативната ситуация, в която са поставени заради нечия вина.

Към кого се отправя искането за обезщетение

Zastrahovan.eu съветва никога да не се търси контакт със застрахователя през виновния водач. Това би могло да доведе до сериозно забавяне заради чисто и просто укриване на правилния контакт със застрахователната фирма.

Помнете, че „Гражданска отговорност“ е задължителна за всеки водач и ако виновната страна ви каже, че няма, то или ви лъже, или имате право да повдигнете обвинение и за това. Улиците са пълни с нередовни водачи, с още по-нередовни автомобили, което е плод на това, че в повечето случаи невинната страна си мълчи след инцидента.

Как се отправя искане за обезщетение при ПТП

След като имаме на лице инцидент, след който е попълнен двустранен протокол, както и контакт на застраховател, то вече не ви остава нищо друго, освен да отправите иска си за заплащане на обезщетение. Претърпените щети, съвсем естествено, следва да бъдат доказани, но за това се прави допълнителен оглед на автомобила.

Публикувано от

dob4o

Казвам се Добри Панов и поддържам професионален блог с качествени статии, сред които и такива за платени софтуерни програми, както и споделям информация за качествени хранителни добавки в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


7 − = 2

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.