Счетоводство

Какво включва качествената счетоводна услуга

Акаунт Консулт е една от най-старите фирми, предлагащи счетоводни услуги в София. Консултирахме се с тях за да споделят част от своя опит за това какви са важните моменти при воденето на счетоводството на дадена фирма и какво всъщност отличава качествената счетоводна услуга.

Клиентът трябва да намери всичко, което търси

Акаун Консулт започва с това, че клиентът трябва да намери в една счетоводна кантора всичко, от което се нуждае. Действително, както можете да видите на страницата им Contract.bg, те предлагат голямо разнообразие от услуги, включително под формата на абонаменти планове.

Макар не винаги да е възможно, все пак е хубаво ако основаването на фирмата се направи от кантората, която в последствие ще води вашето счетоводство. Това ще позволи по-задълбочено познаване на дейността.

Ако ли не, важно е да се извърши детайлен финансов анализ при започване на работа, защото така кантората ще има представа какво точно е текущото състояние на фирмата ви. Така още в самото начало ще можете да получите ценни съвети за това как да структурирате финансите си. 

Ролята на посредник

Не са редки случаите, в които счетоводната кантора влиза в ролята на медиатор между бизнеса и институциите. На теория, представянето пред общински и държавни институции не е основна функция на счетоводната кантора. Практиката обаче показва, че нуждата да се прави това може да възникне при почти всяка фирма, независимо в каква сфера развива бизнеса си.

Значението на разходите

Плащането на данъци може да се определи като основна задача. Преди да се стигне до този момент обаче, Contract.bg напомня, че трябва да се извършва старателно проследяване на разходите. Оптимизирането на разходи е важна част от счетоводната отчетност, защото гарантира възможност за напълно правомерно намаляване на данъците.

Понякога се ползват само отделни услуги

От Contract.bg напомнят, че все пак е добре да се предлагат и отделни услуги, които не са на пакетен принцип. Такъв пример е извършването на консултантски услуги и даване на професионални съвети.

Освен това, не малко фирми предлагат и извършването на годишно счетоводно и данъчно приключване, извършване на годишни финансови отчети и ТРЗ обслужване. Всичко това може да разбира се би било много по-изгодно и практично като пакетна услуга, но такава не винаги е необходима.

Публикувано от

dob4o

Казвам се Добри Панов и поддържам професионален блог с качествени статии, сред които и такива за платени софтуерни програми, както и споделям информация за качествени хранителни добавки в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 − 6 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.