Играчки за деца от плюш

Безопасен ли е пухът в плюшените играчки

Една от основните грижи на масовият родител е да осигури на детето си най-необходимото – безопасност. Това става по-трудно в условия на онлайн търговия поради простата причина, че клиентът не може да докосне или огледа продукта, за който плаща.

Всеки родител иска да подари на детето си перфектния подарък, но това не означава, че би направил какъвто и да е компромис с безопасността само и само, за да зарадва малчугана. Именно заради това на съвременния грижовен родител му трябва сайт с внимателно и старателно селектирани продукти в образцов каталог.

Тук е и моментът, в който трябва да ви посочим и един такъв сайт – Malchugani.com, където ще имате възможността да разгледате добре преди да поръчате, а дори да сте направили някаква грешка от недоглеждане, то ще имате възможността да върнете поръчката бързо и безпроблемно.

Какво се съдържа в плюшените играчки

Едни от най-върлите противници по темата „Плюшени играчки за децата“ казват, че те меките приятели на малчуганите развиват у подрастващите алергии с необратими последствия, което може да бъде извънредно опасно още в ранна детска възраст.

Решението на този „проблем“ е лесно – просто перете любимите играчки на детенцето поне веднъж седмично, за да сте абсолютно сигурни, че няма да се развиват никакви вредни за детенцето вещества, които да повредят дихателните му пътища. Тук помагат бабешките методи с прането в гореща вода или 24-часов престой във фризера.

Дали плюшените играчки са магнити или гъби за прах не може да се каже със сигурност, понеже е доказано, че високите класове на пуха не поемат вредни съставки от въздуха. За да се получи подобно изсмукване на вредното от заобикалящото ги пространство те трябва да са поставени в силно замърсена среда, а толкова мръсна обстановка никоя майка не би допуснала.

Изводът – колкото по-фина е материята, толкова по-малко вредно

Донякъде е вярно, въпреки че и тук може да се спори. Защо?

Най-скъпите модели на плюшени играчки съдържат холорофибър и полиуретанова пяна – вещества, които със сигурност гарантират добро ниво на безопасност за вашето дете. Не правете компромис от цената, особено в случаи, в които знаете, че детето ви има вродени или развити в приживе алергии.

Някой контролира ли процесът

Естествено! Компаниите, които произвеждат детски играчки, внимават изключително много за това какво пускат като продукция към търговците.

Всяка играчка преминава през сурови индивидуални тестове и сертификация на продукта. Това е така, защото е необходимо играчката да мине през лаборатория, в която ѝ се правят тестове за здравина, пожароустойчивост и проверка за наличие на тежки метали.

Чак тогава продуктът получава своя етикет и опаковка и става достъпен за вас и вашето дете в невероятно подредения сайт на Malchugani.com.

Публикувано от

dob4o

Казвам се Добри Панов и поддържам професионален блог с качествени статии, сред които и такива за платени софтуерни програми, както и споделям информация за качествени хранителни добавки в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 − = 1

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.