Безплатни обяви в категория подарява се

Наред с всичките възможни категории за пускане на безплатни обяви има и една много интересна такава. Това е категорията подарява се. Не знам дали това често се среща в България и хората как го възприемат.  Но като се замисля, в България дори и да прочетеш, че някъде нещо се подарява, веднага човек си задава въпроса, дали това е истина или някаква лъжа и най-главния въпрос, защо въпросното нещо се подарява.

Хората може би и за това не пускат безплатни обяви в такива категории, защото никой не ги взема на сериозно. Може от предубеденост, може от невярване, че определено нещо може наистина да се подарява. И какво лошо има в това, да подариш нещо, което няма да използваш просто на някой, който пък от своя страна има нужда от точно това твое нещо.

За разлика от България подобна практика в чужбина е съвсем нормална. Но и хората разсъждават съвсем различно. Всеки, който има излишни неща и иска да се „оттърве“ от тях, то или ги продава на съвсем символична сума, или ги подарява. Просто за целта си пуска обява и много често снимка и ако на теб ти трябва въпросното нещо то най-лесния начин е просто да изпратиш запитване. Разбира се сравнително бързо се получава и отговор дали обявената стока е налична или не.

Ако отговорът е да и има човек късмет, отива на място за да я види и ако му хареса просто я взема и си тръгва. Така има две удовлетворени страни – наречени купувач: ние, че сме се сдобили с нещо безплатно, без да даваме пари, и продавач: човекът от когото сме взели нещото, защото на него му се е освободило място и не му се налага да си трупа непотребните вещи в килера. Едва ли подобно нещо ще се случи някога или скоро в милата ни страна, но поне да се надяваме, че хората ще почнат да пускат и да гледат по позитивно на такива обяви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 8 = 13

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.