Рокли от Жарсе и Органза

Коприненото жарсе е изработено от сатенена тъкан, която е мека, но и еластична, и се носи красиво. Материята е изтъкана със сатенена тъкан, при която основните нишки се пресичат с три или повече от поддържащите нишки. Предната част на материята има сияещ и отразителен гланц, а задната – матова повърхност. Коприненото жарсе най-често се използва за свободни сватбени рокли и очертаващо фигурата вечерно облекло. Жарсето е донякъде трудно за шиене, тъй като е изключително деликатно. Карфиците и иглите оставят отпечатъци, така че ги поставяйте само по ръбовете. Но пък материята материята на жарсето се отличава с това, че не се разплита.

Можете да откриете в интернет всички видове рокли, които са предизвикали интереса Ви преди да купувате. Има официални и ежедневни рокли с много различни стилове, цветове, дължини и форми, сред които с лекота да откриете тази, която би изглеждала чудесно върху Вас. Някои от стиловете, които ще откриете, включват: А-линия (тесни, с вертикални шевове и разкроени поли), класическа бална рокля (прилепнал ханш и цяла пола), русалка (плътно прилепнала по тялото и разширяваща се при коленете) и покриваща (без определена ханшова линия и хоризонтална линия, чудесна е за по-ниски хора).

Копринената Органза е чиста, тънка материя с открита тъкан, по-тежка и къдрава от копринената марля. Има гладка и плосъка повърхност, силна и издръжлива е и получава твърдост от тясно навити плетки. Често се използва за основа при украсителните материи. Органза е много лека и чиста тъкан, но е малко нееластична и се събира за по-бухнала употреба, използва се самостоятелно или върху други тъкани за плътни или свободни блузи, рокли и вечерно облекло. Също е подходяща за облицовки или подплата. Копринената Органза може да се използва и за долни дрехи, за да добавя яснота на определени части на облеклото. Шие се лесно и дупките от карфици не личат. Добре задържа гънките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 4 = 2

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.