Как е създаден героят Мики Маус!?

Много малко хора знаят как е създаден героят Мики Маус!? Отначало идеята е била да подмени Освалд Щастливия заек, по-ранен персонаж на Дисни Юнивърсъл. За това, ако се вгледате внимателно във визията на Мики Маус ще остановите невероятната прилика с този герой Освалд. Подмяната на персонажа, се е наложила, защото Дисни претендира за по-голям бюджет за героя си Освалд, което му носи и уволнение. Естествено Юнивърсъл не се съгласяват и наемат други аниматори да пресъздадат прословутия заек. Следствие на това недоразумение, Дисни започва да патентова своите герои,като запазена марка.

За да може да пребори конкуренцията Уолт и Рой Дисни, създават образа на Мики Маус. Отначало идеята е била прототипа на героя, да бъде именован Мортимър Маус, но за да бъде по кратко и благозвучно, подменят първото име с Мики.

Първата поява на Мики и Мини, като анимационни герой е през далечната 1928 г., като създаването на филмчето е отнело 6 седмици. Сценарият е динамичен и опростен — Мики иска да стане летец, изработва свой самолет и кани Мини да го последва при първият му полет. Тук той се опитва да ухажва Мини безуспешно във въздуха, а тя за да избяга успява, да скачи с парашут от самолета. Ядосан Мики Маус загубва контрол над летателният апарат и се приземява с катастрофа.

Ликът на Мики Маус в тази серия е на калпазанин, влюбчив авантюрист. Отначало критиците съсипват Дисни и неговият герой и автора му не успява да намери разпротранител. Но, въпреки неуспеха си, Уолт Дисни не се отказва и в крайна сметка го превръща в световнно известен .

Две години след провала Мики Маус, дебютира в първите комикси на всекидневници от САЩ. Аниматор на комиксите е Флойд Готфредсън, който го пресуздава отлично и оттук кариерата на Мики Маус тръгва с шеметна скорост. В началото на 40-те години се появяват първите истории с Мики Маус в списанието „Walt Disney’s Comics and Stories“.
Макар, че прощъпулника на комикси с герои на „Дисни“ тръгва през 30-те години, като се появяват из цяла Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 − 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.