Какво се крие зад понятието базални импланти

Базалните зъбни импланти са по-добрият начин за изграждането на нови зъби при напълно или частично обеззъбени пациенти. Те се закрепят на кортикалната (твърдата) кост, като не изискват период на изчакване за заздравяване на раната от изваден зъб. Освен всичко останало базалната имплантология се прилага и при хора с пародонтално заболяване и при пушачи.

Оперативният процес по поставяне на базални зъбни импланти е краткотраен и в повечето случаи, лечението трае 2-3 дни. Това в сравнение с поставянето на конвенционални импланти и зъбни протези е три пъти по-кратък срок. Другото важно нещо, което трябва да знаете е, че дизайна на имплантите предразполага към това да се храните спокойно, без влизане на храна под зъбите, както е при частичните протези.

Именно базалните импланти са тези, които дават възможност експресно поставяне или иначе казано операцията се провежда веднага след изваждане на проблемните зъби. Ваденето става по стандартния начин, като се използва местна упойка, за пълно обезболяване на пациента.

Другото предимство е, че не е нужно наличието на големи по обем кости, когато говорим за базална имплантология. Дори пациентите със стопена кост, са подходящи за провеждането на лечение чрез този вид импланти и заради това те са на такава голяма почит към днешна дата.

Пародонталните проблеми от мястото обект на лечение, веднага след премахване на болните зъби и техните патологични тъкани. Със съдействието на базалното закотвяне, здрави и незасегнати от пародонтита костни участъци. Заздравяването на раната става, като че все едно вътре липсва имплант, едно наистина уникално чувство за всеки клиент.

Заболелите от остеопороза също могат да бъдат лекувани чрез концепцията за експресно имплантиране. Веднага извършването му зъба се облича и става готов за действие. Разбира се, вие можете да видите актуални за базални импланти цени в интернет пространството и да направите сметка, дали инвестицията си заслужава, но според мен няма по-ценно от вашата усмивка.

Къде да се лекувам?

Препоръчвам ви да посетите Център по базална имплантология и доктор Александър Лазаров, който ще ви консултира подробно около процедурата по поставяне на импланти и създаване на новите зъби. Адресът на центъра е: град София, квартал Изток улица „Люлякова градина“ 7, където д-р Лазаров и екип му в и очакват всеки работен ден.

В сайта swissimplants.eu, пък можете да използвате контактната форма за връзка и да зададете вашите въпроси по повод базалната имплантология, тарифите за лечение или каквото ви хрумне. Искрено се надявам, че съм бил от полза с тази моя статия и ви пожелавам много здраве и успехи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 9 = 11

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.