Целулит

Съвсем наскоро бе счетено, че целулита се появява по кожата в следствие на възрастта. Уви, последните изследвания показват, че това е своеобразен сигнал, който казва, че е време да промените обичайния си начин на живот.

Целулитът в начален етап е незабележим: стиснете кожата си с ръка и внимателно се вгледайте повърхността – забележите ли грапавини или пъпки, т.е. така наречената „портокалова кожа“, страдате от целулит първи стадий и основание за безпокойство в същото време. Целулит, който се вижда и без стискане на кожата, е вече втори или трети етап, който изисква специална грижа за да се отстрани.

Доста често, така наречената „портокаловата кора“ се образува на ханша, бедрата, корема, раменете и коленете. За да спрем целулита , трябва да предприемем няколко основни стъпки ,които ще разрешат проблема.

Първо правило в борбата с целулита – да променим хрането

Започнете с намаляване на храната. твоята диета , трябва да е такава, че калориите не трябва да надминава 1200 килокалории на ден. Препоръчителни са продукти, които са пълни с целулоза: зърнени храни, ръжен хляб. За да се забави появата на целулита, трябва да се ограничи на приема на алкохол и продукти, богати на кофеин до минимум. Спирането на газираното също се препоръчва.

Намалете приемането на захар и сол , както и пържени храни и консерви.Яжте пресни храни тъй като те са по полезни за ирганизма ви.Тютюмевия дим разгражда важния витамин Ц , който се бори със стриите по тялото ви и помага на кожата да е по еластична.

Продцедури с вода

Водата помага изключително много в борбата с целулита. Антицелутни вани, маски с клини и много други методи също помагат при лечението на заболяването.

Спортуването помага много срещу целулита.Най-добрите упражнения са тичането , изкачването на стълби, карането на колело, бързи разходки и плуването.Намерете време за спорт и вие бързо ще успеете да да преборите целулита по вашето тяло.

Целулитът е заболяване , което засяга голям брой хора по света особено сред жените. Това е така, защото женското тяло е по-склонно към натрупване на мазнини.Ако спазвате тези съвети – вие лесно и бързо ще можете да се справите с проблема.

Още интересни статии за диети и отслабване може да намерите на сайта за отслабване и диети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 8 = 14

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.