Предимства и недостатъци на алуминиева дограма

Един от най-честите случаи на реновиране на домовете у нас включва подмяна на дограмата. Варна също не е изключение от тази закономерност и мнозина варненци, посягат към новата алуминиева дограма, за да си гарантират максимален уют и комфорт в своя дом по всяко време на годината, както и понижени разходи за климатизиране.

Днес ще разгледаме предимствата и недостатъците на алуминиевите профили за дограма, за да можете да направите вие един максимално информиран и правилен избор за своя дом.

Предимствата

Алуминиевата дограма е много по-издръжлива и рядко се изменя при резки температурни изменения. Поради здравината на алуминия често този вид дограми се използват за зимни градини или окачени фасади.

Изключително удобна е и за използване при търговски обекти, където има нужда от повишена сигурност срещу криминални деяния. Алуминиевите профили остаряват значително по-бавно от PVC профилите, което резонно пести пари при покупка на нова дограма и редуцира нужната инвестиция, която трябва да вложим.

Недостатъците

Най-неприятният недостатък е, че при алуминиевата дограма се получава по-голям конденз спрямо PVC дограмата например. Нискокачествените дограми, които са в среда с по-висока соленост получават често шупли и напуквания по профила. Една от причините при избора на алуминиева дограма във Варна или друг черноморски град да сте много скептични към случайни фирми и марки.

При по-евтините решения се наблюдава и по-големи загуби на топлина или по-високи температури в помещението. Разбира се при висококачествените модели алуминиева дограма този проблем е незначителен.

Професионалистът може да ви даде най-добрият съвет винаги, когато става дума за покупка на ново решение за вашите прозорци. Изборът на профили зависи изключително от външните и вътрешните условия на помещението, както и от специфичните атмосферни влияния. Не бива да поставяме и на последно място и цената на избраното от нас решение. Логично колкото по-скъпа е една дограма, толкова по-качествена е тя по отношение на ефективност и комфорт.

Публикувано от

admin

Казвам се +Ангел Евтимов и се занимавам с уеб и SEO от близо 5 години. През 2009г., заедно с двама колеги от университета основахме Уебнотайз ООД и вече 3 години не спираме да работим усърдно и да доставяме качествени услуги на нашите настоящи и бъдещи клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 + = 8

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.