Плочки за подови настилки за модерна баня

За да оборудвате модерна баня в малка площ, трябва да проявите значителна изобретателност. Такава стая изисква рационално подреждане на всички необходими елементи като съвременни мебели, фаянс, оборудване и аксесоари.

Ако изберете цвят и текстура на плочките компетентно, е възможно да получите изключително красив дизайн. Всичко зависи от желанията – някой избира монохромен прост цвят, друг обича класическия бял цвят, а трети предпочита плочки с детайли. Текстурата се избира и по желание – някой харесва повече лъскави плочки, друг искат да завърши банята с малко по-груби материали, а други се интересуват от артистични плочки.

Сред по-популярната и евтина подова настилка за баня са тези на български, китайски, полски и други подобни марки. Обикновено италиански и испански са с по-висока цена подови настилки за баня и с по-добро качество.

Подови настилки за баня идеи

Сред най-популярните видове са подови настилки за баня от камък, рифеловани гумени подови настилки за баня, от винил, мозайка, теракот, пвц, трислоен паркет, ламинат, винил, масив, епоксидна смола, корк, линолеум, имитация на дърво, акрил, мрамор, дърво, саморазливни подови настилки за баня и други.

Ако се очаква модерен и светъл интериор в банята, комбинацията от големи плочки и малки декоративни елементи с ярък принт, може да бъде добър избор. Оригинални вложки могат да бъдат разпределени по целия периметър на помещението или да изберете отделна зона за тяхното местоположение, например, до вратата или в центъра.

Подови настилки за баня мозайка

Оригиналните мозайки за под в дизайна на банята може да включват подови плочки, наподобяваща тъкани, крокодилска кожа, змийска кожа или кожа на зебра.

Остъклените или матови повърхности на плочките влияят на честотата на грижите. Например, на една матова плочка замърсяването е по-малко забележимо. При определянето на повърхността, помислете за броя на плочките и тяхната точност при подреждане в определена схема.

Поддържането на чистота на малките плочки е по-трудно, но изглежда по-гъвкаво и се изисква по-малко рязане, когато се налага такова. Освен това е чудесно да подчертаете зоната за къпане или да добавите ярък акцент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 − 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.