Анкета за климатици

Как се справяте с отоплението през зимата ?

Отоплявам се с конвекторна печка, но мисля да я сменям. Ще търся други методи за отопление, защото мисля, че има и по-добри.

Как се справяте с горещите летни дни ?

Използвам вентилатор, но също не съм доволен. От него лесно се настива да не говорим, че ефекта не е точно това, което очаквах, когато го купувах.

Какви са сметките Ви за ток прези зимата и през лятото ?

Големи са. Не мога да кажа с точност, но са големи. Зимните месеци изпитвам затруднения да си платя тока.

Какво е мнението Ви за климатиците?

Ами смятам, че вършат работа. В общи линии съм се насочил към закупуването на климатици за своя дом. Искам да ги използвам за отопление и охлаждане едновременно. Разговарял съм и с мои приятели, които използват климатици и всички единодушно казват, че са много доволни от тях. Също така сметките им за ток са доста по-малки от моите.

Ако решите да зи купите климатици за дома, какъв клас бихте предпочели – нисък, среден или висок? Обосновете отговора си с няколко думи.

При всяко положение ще си купя климатици от по-висок клас. Нямам финансовата възможност да си позволя най-високия клас, но въпреки това ще си купя хубави климатици. Държа на качеството, а освен това съм запознат, че по-хубавите климатици имат значително повече екстри и изразходват по-малко енергия.

Към коя марка климатици бихте се ориентирали?

Ами доста хора ми препоръчват марката климатици Дайкин. Други ми препоръчват Fujitsu. Мисля, че ще си купя климатици от тези марки. Може би ще си купя един от едната и един от другата марка, но това все още не е решено със сигурност и не мога да дам точен отговор.

Това е една кратка анкета проведена с човек, който изпитва затруднения да отоплява своето жилище през зимата, като в същото време не може да си осигури приятен и прохладен микроклимат през горещите летни месеци. Неговото мнение за употребата на климатици е само едно от многото подобни. Като цяло хората масово се ориентират към закупуването на климатична техника за дома или офиса си, тъй като тя се характеризира с много предимства пред останалите методи за отопление и охлаждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 + = 5

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.