Защо не можем да си намерим работа? Правим ли нещо, което ни пречи да продължим напред?

Със сигурност всеки, който има проблем с намирането на работа, се пита защо е така. Изготвяме автобиография, изпращаме я в отговор на обяви, понякога ни викат на интервюта, но нищо не се получава.

Нищо чудно, че в подобна ситуация сме все по-разочаровани – възлагаме отговорността на всички: фирмата със сигурност приема само препоръчани хора, там е невъзможно да започне някой „случаен“, така или иначе не искам да работя там, те предлагат твърде малко, изискват твърде много и т.н. Въпреки че, разбира се, може да е по вина на потенциалния работодател, струва си да разгледате вашите действия. Може би, когато ги анализираме, се оказва, че не търсим работа толкова интензивно и ефективно, колкото си мислим.

Продължителното търсене на работа трябва да ни накара да се замислим какво правим и защо не можем да си намерим работа. Каква може да е причината?

На първо място, струва си да приспособите вашето CV към работодателя. Въпросът не е да разтегнете или скриете нещо, а да направите изискванията, които се съдържат в обявата, да станат по-видими . В допълнение, нека не забравяме да актуализираме нашата автобиография, не само когато приключим работа на някое място, но и по време на работа – тогава със сигурност няма да забравим за всяко задължение, което сме изпълнявали или придобили умения.

Докато практически всеки създава автобиография, то е различно с мотивационното писмо. Когато видим необходимостта от него в обява за работа, често въртим очи. Не знаем какво да напишем, как да убедим работодателя и защо.

Затова се случва да копираме шаблона от Интернет и да въведем данните си. Това е грешка! Работодателите много добре знаят, когато не проявяваме ангажимент и изпращаме писмо тип копиране и поставяне. Струва си да го създадете сами.

 Безработицата може да бъде чудесно време да развиете себе си и своите умения. Имаме много свободно време, така че си струва да го използваме, за да научим нещо, което отдавна сме планирали, да усвоим нови умения, да завършим курс или обучение. Можем да правим всичко онлайн днес, у дома. Благодарение на това ще се почувстваме по-добре, тъй като, както добре знаем, периодът без работа може да бъде разочароващ и обезсърчаващ и ще спечелим повече енергия за търсене. Развиването на вашите компетенции може да сложи край на продължителното търсене на работа .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 8 = 10

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.