Структурно окабеляване

Притежавате ли голяма фирма или сте собственик на новостроящи се сгради? Ако отговорът е „да” то тогава Вие трябва да инсталирате структурно окабеляване в помещенията на вашата фирма или сградите, които притежавате. Сега може би си задавате въпроса „Какво представлява структурното окабеляване или структурните кабелни системи?” – Това с прости думи, е подредбата на кабелите, които помагат на големите фирми или сгради да комуникират, да обменят информация между отделните помещения. Съществуват предварително определени стандарти за структурното окабеляване и те могат да се различават в различните държави. Въпреки тези различия обаче, всички тези стандарти имат едно общо нещо, а именно, че структурните кабелни системи могат да пренасят данни, глас и видеосигнали от един участък към друг. Добре проектираните и инсталираните  структурни кабелни системи Ви дават гарант за:

  1. Универсалност, която позволява да се автоматизират много просеци, които са свързани с контрола и управлението на комуникационните процеси; в същото време имате опция за интегриране с противопожарната и охраняващата система за безопасност;
  2. Надеждност на информационния поток в продължение на много години;
  3. Гъвкавост при добавяне, разместване или премахване на работно място, с една дума на цялата конфигурация на наличното оборудване.

Но преди да започнете със структурното окабеляване , Вие като собственици на сградата, е редно да обмислите доста неща. На първо място, помислете за вашите бизнес клиенти, които обслужвате, и след това, какъв вид информация ще се предава. След като тези стъпки са извършени, то следва да се направи оценка на зоната, която трябва да се покрие. Без да дадете отговор на тези въпроси, няма как да се вземе идеалното и перфектно решение при проектирането на структурната кабелна система, която най-добре да отговаря на нуждите и изискванията на вашата компания.

Освен всичко казано до тук е добре да отчетете още един фактор, за да може да получите идеалното структурно окабеляване – а именно, това да вземете решение какви видове подсистеми да се осигурят : розетки, хоризонтално окабеляване, гръбначно окабеляване, телекомуникационни шкафове, ел. табла и входни устройства. Коя подсистема, какво точно включва ще Ви го изясни фирмата, която сте наели за структурното окабеляване.

И така след като Вие сте наясно с нуждите на вашата компания, то Вие ще получите идеалното структурно окабеляване, което отговаря най-добре на вашите нужди и изисквания. Остава само да изберете фирмата, която ще проектира и извърши структурното окабеляване.

Съвет: винаги е по-добре да обсъдите целия проект по структурно окабеляване с повече от една фирма, за да получите най-добрите съвети и услуги на достъпни цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


2 + 7 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.