Цените при колите под наем и връзката със сезона 

Ако обмисляте да пътувате до София с цел туризъм, работа или по друг повод, много често опцията да се наеме автомобил е най-добрата, тъй като ви дава най-добри възможности, висока мобилност и бързина.

Въпреки това, трябва да знаете, че цените могат да варират значително не само от фирма до фирма и от един модел автомобил до друг, но и в зависимост от времето на годината, в което пътувате.

Ето защо, ако цената е от значение за вас като фактор (а най-вероятно е така), трябва да сте наясно с това, което определя цената през различните сезони и кога е възможно да се възползвате от по-добри оферти.

Автомобилите под наем в София – по-скъпи през лятото

В столицата има редица компании за отдаване на автомобили под наем, които предлагат наистина широка гама от превозни средства, вариращи в доста голям ценови диапазон.

Ефектът от сезонността върху цените на колите под наем, обаче, може да се усети навсякъде, макар и да варира в зависимост от това от коя фирма наемате колата, която сте избрали.

Макар и София да не е туристически град, все пак цените през лятото са доста по-високи, което се дължи на  различни фактори, включително по-високо търсене, по-подходящи метеорологични условия, повече събития, случващи се в района и други.

Търсенето се засилва в сезона на отпуските, а това увеличава цените

Както казахме, София не е курортен център, но тук, както навсякъде, живеят хора, които през лятото искат да се възползват от своите почивки и да се насладят на лятната си ваканция.

Голяма част от хората искат да отскочат до прекрасните плажове на съседна Гърция, до планините в района, като например Рила, Пирин и дори близката Витоша, както и да посетят близки и роднини в провинцията.

По тази причина, по време на пиковия туристически сезон цените на колите под наем в столиците обикновено са по-високи поради увеличеното търсене от страна на местните.

Какво можем да направим

За да се възползвате от някоя наистина добра оферта, най-доброто, което можете да направите, това е да резервирате автомобил по-рано във времето, например два-три месеца по-рано.

Можете да проявите и по-голяма гъвкавост в избора на модел, тъй като така ще можете да се доберете до някой модел, който се предлага на промоционално ниска цена (вижте за повече информация на SpeedyCars.eu).

Публикувано от

dob4o

Казвам се Добри Панов и поддържам професионален блог с качествени статии, сред които и такива за платени софтуерни програми, както и споделям информация за качествени хранителни добавки в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


5 + 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.