Косопад при мъжете

Косопада при мъжете може да бъде сериозен проблем.  Той не само променя външния им вид, но указва влияние върху тяхното самочувствие и начина им на живот. Причините, които водят до това състояние са много различни. Понякога това е наследствено, може да бъде поради наличието на стрес, притеснения, хормонални промени, недостатъчна грижа за косата и др. В общи линии, загубата на 100-200 косъма на ден е нормално състояние, което не би трябвало да води до притеснения.

Естествени средства за борба с косопад при мъжете.

Много от мъжете предпочитат естествените средства за лечение на косопад, тъй като те са по-безопасни, не предизвикват нежелани реакции и са лесно достъпни. Ето някои от тях:

  • Необходимо е редовното омазняване на косата със смес от рициново масло, масло от розмарин, зехтин, бадемово масло и кокосово масло в равни пропорции. Към тази маслена смес се добавя корен от коприва. Това ще ускори процеса на растеж на косъма.
  • Контролиране на стреса. Това е една от най-рядко срещаната причина за косопад. Практикуването на йога или медитация ще възстанови хормоналния баланс и ще стимулира растежа на косата.
  • Витамин А спомага производството на себум в кожата на главата, което е необходимо за растежа на косата. Витамин Е регулира кръвообращението и стимулира функциите на космените фоликули.
  • Масаж на скалпа. Препоръчително е да се прави два пъти седмично, което стимулира възвръщането на функциите на космените фоликули. Чрез масаж се регулира кръвообращението в областта на скалпа, което насърчава растежа на косата.

Косопад и трансплантация на коса.

Трансплантацията на коса е много разпространен метод за справяне с плешивостта в последно време. Въпреки всичко не предприемайте тази процедура, преди да сте опитали и други начини за справяне с проблема. При тази операция се взема коса от задната част на главата и се присажда на местата където тя липсва. За да бъде извършена качествено тази процедура, е необходимо да се доверите само на много добри специалисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 6 = 3

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.