Мозайката като малък декоративен детайл

Мозайката не трябва да запълва цялата стена и да заема големи площи, за да създаде ефект „уау!“ в банята. Дори малка лента от мозайка, правилно изложена на светлина, ще направи интериора на банята по-интересен.

Уверете се, че фонът на мозайката е красив, но и неутрален. Ако разпределите пропорциите добре, мозайката няма да доминира в стаята, но ще подчертае красотата на всички нейни компоненти.

Благодарение на оригиналната стъклена мозайка, вие ще придадете силен характер на всеки интериор. Вероятно никой друг декоративен елемент няма такава яркост като наситеното цветно стъкло в оригинални форми. Модната бутилка в зелено, обрамчена от стъклени диаманти, ще оживи универсалните сиви, бежови и бели цветове, така популярни в баните.

Вече споменахме контраста на малките мозаечни форми с широкоформатните керамични плочки. Можете да задълбочите този контраст, като умишлено комбинирате плочки с изключително различни цветове и текстури.

Стъклените мозайки най-често се избират от смели дизайнери и любители на интересни аранжировки. Те обаче не са запазени само за екстремни новатори и любители на модерността. Геометричният модел и приглушените цветове винаги ще останат на мода.

Крайният ефект и характерът на интериора ще зависят от това как ще изберете всички елементи на декора в банята. Не забравяйте, че малките неща имат голямо значение.

Мозаечните плочки за баня предлагат почти неограничени дизайнерски възможности. Те оживяват интериора и внасят разнообразни контрастни и едноцветни мозаечни композиции. Красива комбинация се получава чрез използване на мащабни елементи по стените, преградите и пода. Дизайнът изглежда луксозно, когато едната стена е облицована с едноцветна мозайка, а противоположната – с големи квадратни плочки в контрастен цвят.

Правилно подбраната текстура и цвят на мозаечните плочки помагат да се подчертаят функционалните зони:

  • леко гланцово покритие е идеално за декориране на душ, вана, огледало, отопление за кърпи, тоалетна;
  •  с тъмно матово покритие, можете да поставите акценти върху аксесоари, мебели и декоративни елементи.

Затова не се колебайте и изберете любимия си вид стъклена мозайка. Мозаечното стъкло е толкова ефектно, че си струва да заложите на него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 + 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.